Top 3 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2020 – 2021 có đáp án

Nội Dung Bài Top 3 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2020 – 2021 có đáp án

Top 3 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 5 học 2020 – 2021 có đáp án

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 5 học 2020 – 2021, bao gồm 3 đề thi, có kèm theo cả đáp án để học trò ôn tập, đoàn luyện tri thức nhằm đạt kết quả tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.
1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1
I. Khoanh tròn vào từ ko cùng loại
1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin
2. A. photo B. bought C. flew D. sang
3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful
4. A. summer B. spring C. me D. country
5. A. how B. what C. that D. who
II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho những câu sau
1. What are you going………. tomorrow?
A. mập do B. do C. did D. doing
2. Linda….. going mập visit her friends next weekend.
A. was B. is C. is D. B&C
3. They…… swimming last Saturday.
A. go B. going C. went D. goes
4. Are they going mập the party tomorrow? – Yes, they………….
A. are B. do C. did D. can
5. He should go mập the……….. because he has a toothache.
A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor
6. My friends and I………… going mập the zoo next Saturday.
A. is B. was C. are D. were
7. Are you going mập do your homework? – Yes,…………
A. I am B. I was C. he is D. he was
8. What’s the matter…………. you? -I have a cold.
A. mập B. with C. from D. in
9. How many seasons are………… in England?
A. these B. those C. they D. there
10. It’s often…………… in the rainy season.
A. cold B. warm C. rainy D. sunny
III. Đọc hiểu sau đấy chọn đáp án đúng bên dưới cho thích hợp
Yesterday………. (1) a terribly cold day but Jim…… (2) out without warm clothes, so he…… (3) a bad fever. His mother took him mập the doctor. The doctor gave him…………… (4) aspirins and said ” You should……. (5) warm clothes and you shouldn’t go out. I think you will get better soon. “
1. A. was B. were C. is D. are
2. A. go B. going C. went D. goes
3. A. has B. have C. had D. having
4. A. an B. a C. any D. some
5. A. wear B. wore C. wearing D. mập wear
IV. Sử dụng những từ cho sẵn và điền vào đoạn đối thoại sau.
Matter, tired, fever, take, out
1. Son: I’m very….. (1)…
2. Dad: What’ the… (2)…. with you, son?
3. Son: I have a… (3)….
4. Dad: you should…. (4)…. some aspirins and you shouldn’t go…. (5)….
V. Dùng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh
1. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.………………………………………………………………………….
2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ mập/ this evening?………………………………………………………………………….
3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ mập.………………………………………………………………………….
4. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.………………………………………………………………………….
VI. Đọc hiểu và giải đáp câu hỏi.
Last Sunday, Lan didn’t go mập school, but she went mập her friend’s birthday party. She got up early in the morning, went mập the cửa hàng, and bought some gifts and flowers. Then, she went mập her friend’s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, sang many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope and cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the party came mập an end. They said goodbye mập each other and went home late in the the evening.
1. Did Lan go mập school yesterday?
………………………………………………………………………….
2. Where did she go mập?
………………………………………………………………………….
3. What did she buy for her friend?
………………………………………………………………………….
4. What did she do at the party?
………………………………………………………………………….
5. Did they enjoy themselves a lot?
………………………………………………………………………….
6. When did they go home?
………………………………………………………………………….
1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1
I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C
II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A
6. C 7. A 8. B 9. B 10. A
III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A
IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take
V. 1. We are going mập visit Do Son next weekend.
2. Are you going mập watch T.V this evening?
3. She is going mập visit her friends tomorrow.
4. We are going mập visit Do Son next weekend.
VI. 1. No, she didn’t.
2. She went mập her friend’s birthday party.
3. She bought some gifts and flowers.
4. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink.
5. Yes, she did.
6. She went home late in the evening.
2. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2
Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)
Thời gian: 45 phút
I. Circle the odd one out.
1. A. autumn B. winter C. summer D. season
2. A. who B. what C. there D. when
3. A. danced B. song C. stayed D. listened
4. A. football B. play C. volleyball D. badminton
5. A. doing B. watching C. spring D. reading
II. Select and circle A, B, C or D.
1. What do you usually do ______ spring?
A. on B. by
C. at D. in
2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.
A. are B. were
C. was D. is
3. ______ did they do yesterday?
A. What B. When
C. Where D. Who
4. ______ you going mập Nha Trang next week?
A. Is B. Are
C. Do D. Did
5. Peter doesn’t want ______ football.
A. play B. played
C. mập play D. mập play
III. Read the passage and answer the questions.
Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is nóng. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

T
F
1. Linda isn’t from England.

2. There are five seasons in her country.

3. Her father and she sometimes go fishing.

4. They usually go skiing in the mountains.

5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words mập make sentence.
1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?
………………………………………………………………………………
2. isn’t / going / mập / Hoi An / Minh / next / week / .
………………………………………………………………………………
3. is / it / here / your / house / How far / from / mập / ?
………………………………………………………………………………
4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .
………………………………………………………………………………
5. the / swimming pool / is / Where / ?
………………………………………………………………………………
3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2
I. Circle the odd one out.
1. D
2. C
3. B
4. B
5. C
II. Select and circle A, B, C or D.
1. D
2. B
3. A
4. B
5. C
III. Read the passage and answer the questions.
1. F
2. F
3. T
4. T
5. F
IV. Reorder the words mập make sentences.
1. What’s the weather like in spring?
2. Minh isn’t going mập Hoi An next week.
3. How far is it from here mập your house?
4. Go straight ahead and turn right.
5. Where is the swimming pool?
4. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
1. A rd B. tcher C. t D. ahd
2. A interection B. eraer C. booktore D. hitory
3. A nce B. fne C. bg D. fve
4. A sool B. bea C. air D. ildren
5. A ar B. ity C. an D. lass
6. A class B. bench C. bookshelv D. wash
II. Choose the option that best fits each of the blanks.
1. Does he have math on Friday? – Yes, he _______________.
A. is B. does C. doesn’t
2. My class finishes at half _______________ ten.
A. mập B. pass C. past
3. _______________ do you go mập school? – By bike.
A. What B. How C. Who
4. I take a bus mập school every day, but I am _______________ mập school now.
A. walking B. walk C. walks
5. _______________ a truck in front of the store.
A. There are B. There is C. Those are
6. What’s _______________ name?
A. she B. he C. her
7. This sign says we _______________ park here.
A. can’t B. don’t can C. no can
8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.
A. gets B. getting C. get
9. The bakery is _______________ mập the toy store.
A. next B. beside C. in front
10. How many _______________ are there?
A. person B. people C. peoples
III. Give the correct form of the verbs in brackets.
1. She (speak) _______________ English in class.
2. You (live) _______________ in the country or in the city?
3. Nam (watch) _______________ television now.
4. Nam and I (be) ____________ at school.
5. He (not be)__________________ a doctor.
6. There (be) ______________four people in my family.
IV. Reorder the given words mập make sentences.
1. class/ We/ in/ 6A/are.
→ _________________________________________________________________
2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.
→ _________________________________________________________________
3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?
→ _________________________________________________________________
4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ mập/ motorbike.
→ _________________________________________________________________
V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).
Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower and gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train mập work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes mập bed about 11.30.

True
False
1. He brushes his teeth after having breakfast.

2. He goes mập work by bus.

3. He works in Manchester.

4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.
1. black ___________________
2. long ___________________
3. heavy ___________________
4. tall ___________________
5. strong ___________________
6. fat _________________
7. cold _________________
8. hungry _________________
9. small _________________
10. old _________________
VII. Make questions for the underlined words.
1. My sister feels .
2. They are going .
3. Her eyes are .
4. This bar of soap is .
5. I’d like .
4.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/
2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/
3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five /aɪ/
4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/
5. A. car /k/ B. city /s/ C. can /k/ D. class /k/
6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/
II. Choose the option that best fits each of the blanks.
1. Does he have math on Friday? – Yes, he does.
A. is B. does C. doesn’t
2. My class finishes at half past ten.
A. mập B. pass C. past
3. How do you go mập school? – by bike.
A. What B. How C. Who
4. I take a bus mập school every day, but I am walking mập school now.
A. walking B. walk C. walks
5. There is a truck in front of the store.
A. There are B. There is C. Those are
6. What’s her name?
A. she B. he C. her
7. This sign says we can’t park here.
A. can’t B. don’t can C. no can
8. Hoa and Nga get up at half past five.
A. gets B. getting C. get
9. The bakery is next mập the toystore.
A. next B. beside C. in front
10. How many people are there?
A. person B. people C. peoples
III. Give the correct form of the verbs in brackets.
1. She (speak) speaks English in class.
2. Do you (live) live in the country or in the city?
3. Nam (watch) is watching television now.
4. Nam and I are at school.
5. He is not a doctor.
6. There are four people in my family.
IV. Reorder the given words mập make sentences.
1. We are in class 6A.
2. My brother is playing soccer.
3. Are there any trees behind the house?
4. He doesn’t go mập school by motorbike.
V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

True
False
1. He brushes his teeth after having breakfast.
T

2. He goes mập work by bus.

F
3. He works in Manchester.
T

4. His mother washes up for him.

F
VI. Write the opposite words in the blanks.
1. black – white
2. long – short
3. heavy – light
4. tall – short
5. strong – weak
6. fat – thin
7. cold – nóng
8. hungry – full
9. small – big
10. old – new (young)
VII. Make questions for the underlined words.
1. How does your sister feel?
2. Where are they going?
3. What color are her eyes?
4. How much is this bar of soap?
5. What would you like?
Mời các bạn tham khảo thêm các thông tin có lợi khác trên phân mục Học tập thuộc mục Tài liệu.

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Top #Đề #thi #học #kì #Tiếng #Anh #lớp #5 #học #có #đáp #án

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 5 học 2020 – 2021, bao gồm 3 đề thi, có kèm theo cả đáp án để học trò ôn tập, đoàn luyện tri thức nhằm đạt kết quả tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Khoanh tròn vào từ ko cùng loại

1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin

2. A. photo B. bought C. flew D. sang

3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful

4. A. summer B. spring C. me D. country

5. A. how B. what C. that D. who

II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho những câu sau

1. What are you going………. tomorrow?

A. mập do B. do C. did D. doing

2. Linda….. going mập visit her friends next weekend.

A. was B. is C. is D. B&C

3. They…… swimming last Saturday.

A. go B. going C. went D. goes

4. Are they going mập the party tomorrow? – Yes, they………….

A. are B. do C. did D. can

5. He should go mập the……….. because he has a toothache.

A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor

6. My friends and I………… going mập the zoo next Saturday.

A. is B. was C. are D. were

7. Are you going mập do your homework? – Yes,…………

A. I am B. I was C. he is D. he was

8. What’s the matter…………. you? -I have a cold.

A. mập B. with C. from D. in

9. How many seasons are………… in England?

A. these B. those C. they D. there

10. It’s often…………… in the rainy season.

A. cold B. warm C. rainy D. sunny

III. Đọc hiểu sau đấy chọn đáp án đúng bên dưới cho thích hợp

Yesterday………. (1) a terribly cold day but Jim…… (2) out without warm clothes, so he…… (3) a bad fever. His mother took him mập the doctor. The doctor gave him…………… (4) aspirins and said ” You should……. (5) warm clothes and you shouldn’t go out. I think you will get better soon. “

1. A. was B. were C. is D. are

2. A. go B. going C. went D. goes

3. A. has B. have C. had D. having

4. A. an B. a C. any D. some

5. A. wear B. wore C. wearing D. mập wear

IV. Sử dụng những từ cho sẵn và điền vào đoạn đối thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I’m very….. (1)…

2. Dad: What’ the… (2)…. with you, son?

3. Son: I have a… (3)….

4. Dad: you should…. (4)…. some aspirins and you shouldn’t go…. (5)….

V. Dùng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh

1. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.
………………………………………………………………………….

2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ mập/ this evening?
………………………………………………………………………….

3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ mập.
………………………………………………………………………….

4. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.
………………………………………………………………………….

VI. Đọc hiểu và giải đáp câu hỏi.

Last Sunday, Lan didn’t go mập school, but she went mập her friend’s birthday party. She got up early in the morning, went mập the cửa hàng, and bought some gifts and flowers. Then, she went mập her friend’s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, sang many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope and cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the party came mập an end. They said goodbye mập each other and went home late in the the evening.

1. Did Lan go mập school yesterday?

………………………………………………………………………….

2. Where did she go mập?

………………………………………………………………………….

3. What did she buy for her friend?

………………………………………………………………………….

4. What did she do at the party?

………………………………………………………………………….

5. Did they enjoy themselves a lot?

………………………………………………………………………….

6. When did they go home?

………………………………………………………………………….

1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take

V. 1. We are going mập visit Do Son next weekend.

2. Are you going mập watch T.V this evening?

3. She is going mập visit her friends tomorrow.

4. We are going mập visit Do Son next weekend.

VI. 1. No, she didn’t.

2. She went mập her friend’s birthday party.

3. She bought some gifts and flowers.

4. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went home late in the evening.

2. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. autumn B. winter C. summer D. season

2. A. who B. what C. there D. when

3. A. danced B. song C. stayed D. listened

4. A. football B. play C. volleyball D. badminton

5. A. doing B. watching C. spring D. reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What do you usually do ______ spring?

A. on B. by

C. at D. in

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. are B. were

C. was D. is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going mập Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Do D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. play B. played

C. mập play D. mập play

III. Read the passage and answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is nóng. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

T F
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words mập make sentence.

1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / mập / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / mập / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D 2. C 3. B 4. B 5. C

II. Select and circle A, B, C or D.

1. D 2. B 3. A 4. B 5. C

III. Read the passage and answer the questions.

1. F 2. F 3. T 4. T 5. F

IV. Reorder the words mập make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going mập Hoi An next week.

3. How far is it from here mập your house?

4. Go straight ahead and turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A rd B. tcher C. t D. ahd

2. A interection B. eraer C. booktore D. hitory

3. A nce B. fne C. bg D. fve

4. A sool B. bea C. air D. ildren

5. A ar B. ity C. an D. lass

6. A class B. bench C. bookshelv D. wash

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? – Yes, he _______________.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. mập B. pass C. past

3. _______________ do you go mập school? – By bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus mập school every day, but I am _______________ mập school now.

A. walking B. walk C. walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we _______________ park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is _______________ mập the toy store.

A. next B. beside C. in front

10. How many _______________ are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. Nam (watch) _______________ television now.

4. Nam and I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words mập make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.

→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ mập/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower and gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train mập work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes mập bed about 11.30.

True False
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes mập work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels .

2. They are going .

3. Her eyes are .

4. This bar of soap is .

5. I’d like .

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/

2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/

3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five /aɪ/

4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/

5. A. car /k/ B. city /s/ C. can /k/ D. class /k/

6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? – Yes, he does.

A. is B. does C. doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. mập B. pass C. past

3. How do you go mập school? – by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus mập school every day, but I am walking mập school now.

A. walking B. walk C. walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. she B. he C. her

7. This sign says we can’t park here.

A. can’t B. don’t can C. no can

8. Hoa and Nga get up at half past five.

A. gets B. getting C. get

9. The bakery is next mập the toystore.

A. next B. beside C. in front

10. How many people are there?

A. person B. people C. peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. Do you (live) live in the country or in the city?

3. Nam (watch) is watching television now.

4. Nam and I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words mập make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go mập school by motorbike.

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

True False
1. He brushes his teeth after having breakfast. T
2. He goes mập work by bus. F
3. He works in Manchester. T
4. His mother washes up for him. F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black – white

2. long – short

3. heavy – light

4. tall – short

5. strong – weak

6. fat – thin

7. cold – nóng

8. hungry – full

9. small – big

10. old – new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What color are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5. What would you like?

Mời các bạn tham khảo thêm các thông tin có lợi khác trên phân mục Học tập thuộc mục Tài liệu.

Xem thêm thông tin Top 3 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 năm học 2020 – 2021 có đáp án

Top 3 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 5 học 2020 – 2021 có đáp án

Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 5 học 2020 – 2021, bao gồm 3 đề thi, có kèm theo cả đáp án để học trò ôn tập, đoàn luyện tri thức nhằm đạt kết quả tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.
1. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1
I. Khoanh tròn vào từ ko cùng loại
1. A. tooth B. eye C. head D. aspirin
2. A. photo B. bought C. flew D. sang
3. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colourful
4. A. summer B. spring C. me D. country
5. A. how B. what C. that D. who
II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho những câu sau
1. What are you going………. tomorrow?
A. mập do B. do C. did D. doing
2. Linda….. going mập visit her friends next weekend.
A. was B. is C. is D. B&C
3. They…… swimming last Saturday.
A. go B. going C. went D. goes
4. Are they going mập the party tomorrow? – Yes, they………….
A. are B. do C. did D. can
5. He should go mập the……….. because he has a toothache.
A. dentist B. nurse C. teacher D. doctor
6. My friends and I………… going mập the zoo next Saturday.
A. is B. was C. are D. were
7. Are you going mập do your homework? – Yes,…………
A. I am B. I was C. he is D. he was
8. What’s the matter…………. you? -I have a cold.
A. mập B. with C. from D. in
9. How many seasons are………… in England?
A. these B. those C. they D. there
10. It’s often…………… in the rainy season.
A. cold B. warm C. rainy D. sunny
III. Đọc hiểu sau đấy chọn đáp án đúng bên dưới cho thích hợp
Yesterday………. (1) a terribly cold day but Jim…… (2) out without warm clothes, so he…… (3) a bad fever. His mother took him mập the doctor. The doctor gave him…………… (4) aspirins and said ” You should……. (5) warm clothes and you shouldn’t go out. I think you will get better soon. “
1. A. was B. were C. is D. are
2. A. go B. going C. went D. goes
3. A. has B. have C. had D. having
4. A. an B. a C. any D. some
5. A. wear B. wore C. wearing D. mập wear
IV. Sử dụng những từ cho sẵn và điền vào đoạn đối thoại sau.
Matter, tired, fever, take, out
1. Son: I’m very….. (1)…
2. Dad: What’ the… (2)…. with you, son?
3. Son: I have a… (3)….
4. Dad: you should…. (4)…. some aspirins and you shouldn’t go…. (5)….
V. Dùng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh
1. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.………………………………………………………………………….
2. you/ going/ Are/ T.V/ watch/ mập/ this evening?………………………………………………………………………….
3. visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ mập.………………………………………………………………………….
4. going/ We/ mập/ are/ Do Son/ next weekend/ visit.………………………………………………………………………….
VI. Đọc hiểu và giải đáp câu hỏi.
Last Sunday, Lan didn’t go mập school, but she went mập her friend’s birthday party. She got up early in the morning, went mập the cửa hàng, and bought some gifts and flowers. Then, she went mập her friend’s house. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink. She danced beautifully, sang many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide and seek, skipping rope and cards. They were very happy and enjoyed themselves a lot. Finally, the party came mập an end. They said goodbye mập each other and went home late in the the evening.
1. Did Lan go mập school yesterday?
………………………………………………………………………….
2. Where did she go mập?
………………………………………………………………………….
3. What did she buy for her friend?
………………………………………………………………………….
4. What did she do at the party?
………………………………………………………………………….
5. Did they enjoy themselves a lot?
………………………………………………………………………….
6. When did they go home?
………………………………………………………………………….
1.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 1
I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C
II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A
6. C 7. A 8. B 9. B 10. A
III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A
IV. 1. tired 2. matter 3. fever 4. take
V. 1. We are going mập visit Do Son next weekend.
2. Are you going mập watch T.V this evening?
3. She is going mập visit her friends tomorrow.
4. We are going mập visit Do Son next weekend.
VI. 1. No, she didn’t.
2. She went mập her friend’s birthday party.
3. She bought some gifts and flowers.
4. At the party, she ate a lot of cakes and drank soft drink.
5. Yes, she did.
6. She went home late in the evening.
2. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2
Đề thi Tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)
Thời gian: 45 phút
I. Circle the odd one out.
1. A. autumn B. winter C. summer D. season
2. A. who B. what C. there D. when
3. A. danced B. song C. stayed D. listened
4. A. football B. play C. volleyball D. badminton
5. A. doing B. watching C. spring D. reading
II. Select and circle A, B, C or D.
1. What do you usually do ______ spring?
A. on B. by
C. at D. in
2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.
A. are B. were
C. was D. is
3. ______ did they do yesterday?
A. What B. When
C. Where D. Who
4. ______ you going mập Nha Trang next week?
A. Is B. Are
C. Do D. Did
5. Peter doesn’t want ______ football.
A. play B. played
C. mập play D. mập play
III. Read the passage and answer the questions.
Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is nóng. She often goes swimming. In autumn, it is cool and wet. Her father and she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

T
F
1. Linda isn’t from England.

2. There are five seasons in her country.

3. Her father and she sometimes go fishing.

4. They usually go skiing in the mountains.

5. In spring, it is cool and beautiful.

IV. Reorder the words mập make sentence.
1. in / spring / What / like / is / the / weather / ?
………………………………………………………………………………
2. isn’t / going / mập / Hoi An / Minh / next / week / .
………………………………………………………………………………
3. is / it / here / your / house / How far / from / mập / ?
………………………………………………………………………………
4. straight / Go / turn / and / ahead / right / .
………………………………………………………………………………
5. the / swimming pool / is / Where / ?
………………………………………………………………………………
3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 2
I. Circle the odd one out.
1. D
2. C
3. B
4. B
5. C
II. Select and circle A, B, C or D.
1. D
2. B
3. A
4. B
5. C
III. Read the passage and answer the questions.
1. F
2. F
3. T
4. T
5. F
IV. Reorder the words mập make sentences.
1. What’s the weather like in spring?
2. Minh isn’t going mập Hoi An next week.
3. How far is it from here mập your house?
4. Go straight ahead and turn right.
5. Where is the swimming pool?
4. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
1. A rd B. tcher C. t D. ahd
2. A interection B. eraer C. booktore D. hitory
3. A nce B. fne C. bg D. fve
4. A sool B. bea C. air D. ildren
5. A ar B. ity C. an D. lass
6. A class B. bench C. bookshelv D. wash
II. Choose the option that best fits each of the blanks.
1. Does he have math on Friday? – Yes, he _______________.
A. is B. does C. doesn’t
2. My class finishes at half _______________ ten.
A. mập B. pass C. past
3. _______________ do you go mập school? – By bike.
A. What B. How C. Who
4. I take a bus mập school every day, but I am _______________ mập school now.
A. walking B. walk C. walks
5. _______________ a truck in front of the store.
A. There are B. There is C. Those are
6. What’s _______________ name?
A. she B. he C. her
7. This sign says we _______________ park here.
A. can’t B. don’t can C. no can
8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.
A. gets B. getting C. get
9. The bakery is _______________ mập the toy store.
A. next B. beside C. in front
10. How many _______________ are there?
A. person B. people C. peoples
III. Give the correct form of the verbs in brackets.
1. She (speak) _______________ English in class.
2. You (live) _______________ in the country or in the city?
3. Nam (watch) _______________ television now.
4. Nam and I (be) ____________ at school.
5. He (not be)__________________ a doctor.
6. There (be) ______________four people in my family.
IV. Reorder the given words mập make sentences.
1. class/ We/ in/ 6A/are.
→ _________________________________________________________________
2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.
→ _________________________________________________________________
3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?
→ _________________________________________________________________
4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ mập/ motorbike.
→ _________________________________________________________________
V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).
Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower and gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock and catches the 8.15 train mập work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes mập bed about 11.30.

True
False
1. He brushes his teeth after having breakfast.

2. He goes mập work by bus.

3. He works in Manchester.

4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.
1. black ___________________
2. long ___________________
3. heavy ___________________
4. tall ___________________
5. strong ___________________
6. fat _________________
7. cold _________________
8. hungry _________________
9. small _________________
10. old _________________
VII. Make questions for the underlined words.
1. My sister feels .
2. They are going .
3. Her eyes are .
4. This bar of soap is .
5. I’d like .
4.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 5 số 3
I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.
1. A. read /iː/ B. teacher /iː/ C. eat /iː/ D. ahead /e/
2. A. silent/s/ B. eraser /z/ C. bookstore /s/ D. history /s/
3. A. nice /aɪ/ B. fine /aɪ/ C. big /ɪ/ D. five /aɪ/
4. A. school /k/ B. beach /tʃ/ C. chair /tʃ/ D. children /tʃ/
5. A. car /k/ B. city /s/ C. can /k/ D. class /k/
6. A. classes /iz/ B. benches /iz/ C. bookshelves /z/ D. washes /iz/
II. Choose the option that best fits each of the blanks.
1. Does he have math on Friday? – Yes, he does.
A. is B. does C. doesn’t
2. My class finishes at half past ten.
A. mập B. pass C. past
3. How do you go mập school? – by bike.
A. What B. How C. Who
4. I take a bus mập school every day, but I am walking mập school now.
A. walking B. walk C. walks
5. There is a truck in front of the store.
A. There are B. There is C. Those are
6. What’s her name?
A. she B. he C. her
7. This sign says we can’t park here.
A. can’t B. don’t can C. no can
8. Hoa and Nga get up at half past five.
A. gets B. getting C. get
9. The bakery is next mập the toystore.
A. next B. beside C. in front
10. How many people are there?
A. person B. people C. peoples
III. Give the correct form of the verbs in brackets.
1. She (speak) speaks English in class.
2. Do you (live) live in the country or in the city?
3. Nam (watch) is watching television now.
4. Nam and I are at school.
5. He is not a doctor.
6. There are four people in my family.
IV. Reorder the given words mập make sentences.
1. We are in class 6A.
2. My brother is playing soccer.
3. Are there any trees behind the house?
4. He doesn’t go mập school by motorbike.
V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

True
False
1. He brushes his teeth after having breakfast.
T

2. He goes mập work by bus.

F
3. He works in Manchester.
T

4. His mother washes up for him.

F
VI. Write the opposite words in the blanks.
1. black – white
2. long – short
3. heavy – light
4. tall – short
5. strong – weak
6. fat – thin
7. cold – nóng
8. hungry – full
9. small – big
10. old – new (young)
VII. Make questions for the underlined words.
1. How does your sister feel?
2. Where are they going?
3. What color are her eyes?
4. How much is this bar of soap?
5. What would you like?
Mời các bạn tham khảo thêm các thông tin có lợi khác trên phân mục Học tập thuộc mục Tài liệu.

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Top #Đề #thi #học #kì #Tiếng #Anh #lớp #5 #học #có #đáp #án

#Top #Đề #thi #học #kì #Tiếng #Anh #lớp #5 #học #có #đáp #án

Happy Home

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button