Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 năm 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương

Nội Dung Bài Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 năm 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương

Nhằm giúp các em học trò lớp 5 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp đến, Happy Home xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương gồm các đề thi không giống nhau kèm đáp án, giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Mời các em cùng tham khảo.
BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 5 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG TH TRƯNG VƯƠNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

3. A. clock

B. city

C. class

D. come

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________.

2. His hobby is (sing) ___________ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) _____________.

Exercise 3: Choose the best answer

1. I hope the weather ___________ sunny next week.

A. will is

B. will be

C. will being

D. will are

2. What did you do there? – I helped my uncle ____________.

A. on the farm

B. in the farm

C. at the farm

D. on farm

3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo.

A. call

B. called

C. calls

D. bự call

4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday.

A. are playing

B. plays

C. play

D. played

5. On Sundays, he often __________ home.

A. stays at

B. stay at

C. stays

D. stay

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I am finish it

________________________________________________________

2. What book are you read?

________________________________________________________

3. They have English lesson four time a week.

________________________________________________________

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos _______ me.

2. Elephants can spray water _______ their trunks.

3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going bự play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going bự play volleyball and Bella is going bự play quần vợt. I am going bự swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. A player

C. players

D. The player

5. A. Swiming

B. Swim

C. To swim

D. Swimming

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ bự/ going.

___________________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./

___________________________________________________

3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C     2. C     3. B

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______.

2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______.

Exercise 3: Choose the best answer

1. B     2. A     3. B     4. D     5. A

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I finish it.

2. What book are you reading?

3. They have English lesson four times a week.

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos ___for/ of____ me.

2. Elephants can spray water ___with____ their trunks.

3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

1. C     2. B     3. A     4. C     5. D

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. Linda is going bự play table quần vợt.

2. Sport Day will be this weekend.

3. How often do you have your favorite lesson?

2. Đề số 2

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address?

a. I always do morning exercise

2. What’s the village like?

b. twice a week

3. What do you do in the morning?

c. It’s small and quiet

4. How often do you have English?

d. It’s 51 Tran Hung Dao Street

Task 2: Put the words in order.

1. will / the countryside / I / in / be.

………………………………………………………..

2. went bự / Phu Quoc / island / I.

………………………………………………………..

3. do / tomorrow / what / will / you ?

………………………………………………………..

4. did / on / go / where / holiday / you ?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete.

Had/ Sunday/ did/ do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last (1)…………………..

Mai: Did you go bự the party?

Phong: Yes, I (2)…………………….

Mai: What did you (3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? – I …………on the beach.

a. am   b. was c. will be         d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did   b. do    c. does             d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by    b. in     c. at     d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where          b. How            c. How often   d. What

ĐÁP ÁN

Task 1: Match the sentences

1 – d; 2 – c; 3 – a; 4 – b;

Task 2: Put the words in order.

1 – I will be in the countryside.

2 – I went bự Phu Quoc island.

3 – What will you do tomorrow?

4 – Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1 – Sunday; 2 – did; 3 – do; 4 – had;

Task 4: Choose the correct answer.

1 – c; 2 – a; 3 – a; 4 – d;

3. Đề số 3

Choose the correct answer. 

1. _______ lessons do you have today?

A: How

B. How much

C: How many

2. What ____ you ____ at the party yesterday?

A. do – did

B. did – did

C. did – do

3. What ____ you reading, Linh?

A. is

B. do

C. are

4. Will he take part _____ in Sports day?

A. in

B. on 

C. at

5. ____ do you like Tam? – Because she is gentle and kind. 

A. How

B. Why

C. What

Read and match.  

1. What is he reading?

A. He is generous.

2. What will they do on the party?

B. He is reading Mai An Tiem.

3. What lessons does she have today?

C. Yes, I did.

4. Did you go bự school yesterday?

D. They will dance.

5. What’s Aladdin like?

E. She has English and Maths.

Read and answer the question. 

Hi, I am Linda. Next Sunday is my school Sports Day. I am going bự play table quần vợt with Lisa. David, my classmate, is going bự play soccer. Phong is going bự play badminton. He plays very well. I hope my class will be a champion. 

1. What is her name?

2. When is Linda’s school Sports Day?

3. Who is Linda going bự play table quần vợt with?

4. Who is going bự play soccer?

5. Is Phong going bự play quần vợt?

Reorder. 

1. lessons/ tomorrow/ What/ will/ have/ you/ ?/

2. often/ study/ How/ does/ English/ he/ ?/

3. friends/ chat/ I/ with/ often/ ./

4. does/ practise/ she/ How/ listening/ ?/

5. When/ Maths/ do/ have/ you/ ?/

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer.

1 – C; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Read and match.

1 – B; 2 – D; 3 – E; 4 – C; 5 – A;

Read and answer the question.

1 – Her name is Linda.

2 – Next Sunday.

3 – Lisa.

4 – David is going bự play soccer.

5 – No, he isn’t.

Reorder.

1 – What lessons will you have tomorrow?

2 – How often does he study English?

3 – I often chat with friends.

4 – How does she practise listening?

5 – When do you have Maths?

4. Đề số 4

Choose the correct word. 

1. a. badminton 

b. bidmanton 

c. bodmintan 

d. badmontin

2. a. sncak 

b. sanck 

c. sneck 

d. snack

3. a. mertoal arts 

b. martial arts 

c. mirteal asrt 

d. murtieal urts

4. a. tannes

b. tenois 

c. teenis

d. quần vợt

5. a. writte 

b. writee 

c. wreite 

d. write

6. a. eat 

b. eit 

c. uat

d. eut

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence. 

1. Ladies and gentlemen. Here _______ the news.

2. Where ______ my jeans?

3. Further information_____________ available in the office.

4. The stairs ____ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom_____________ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1. How/ many/ teachers / there / school /? /

________________________________________

2. Mary/ Jane/ students/ school.

________________________________________

3. His/ school/ small/ it/ big/ city.

________________________________________

4. How/ classrooms/ there/ Phong’s/ school/?/

______________________________________

5. My/ school/ four/ floors/ my/ classroom/ second/ floor/./

________________________________________

Choose the correct words and write them on the lines.

an elephant/ a cat/ a zebra/ a tiger

1. This is an animal that lives in a house and likes bự eat fish._____

2. This is a very big gray animal that you can see in the zoo._______

3. This is a black and white animal that looks like a horse.______

4. This a large wild animal and it has orange fur with black stripes. _____

ĐÁP ÁN

Choose the correct word.

1 – a; 2 – d; 3 – b; 4 – a; 5 – d; 6 – a;

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence.

1. Ladies and gentlemen. Here ___is____ the news.

2. Where ___are___ my jeans?

3. Further information _______is______ available in the office.

4. The stairs ___are_ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom ______is_______ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1 – How many teachers are there is the school?

2 – Mary and Jane are students in school.

3 – His school is small and it is in the big city.

4 – How many classrooms are there in Phong’ s school?

5 – My school has four floors and my classroom is on the second floor.

Choose the correct words and write them on the lines.

1 – a cat;

2 – an elephant;

3 – zebra;

4 – a tiger;

5. Đề số 5

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1. I live _________42 Storn Road.

A. in

B. on

C. at

D. into

2. I always go shopping____ Monday morning

A. on

B. by

C. next

D. at

3. She’s talking bự you . Please listen bự ______

A. She

B. hers

C. her 

D. him

4. What_____ your friend? Was she at party?

A. time

B. about

C. did

D. was

5. How many _____are there on the ceiling?

A. clock

B. maps

C. lights

D. picture

6. There are _________eggs on the table.

A. some

B. any

C. many 

D. much

7. Take dishes and bowls _______ the kitchen

A. in

B. on

C. at

D. into

8.”______________”? – Ten past three

A. what time is it?

B. what time it is?

C. what is this time?

D. when is it?

9. We____ TV for most of the evening

A. looked

B. looked for

C. saw

D. watched

10. Did you hear the news ____ the radio?

A. at

B. by

C. in

D. on

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

songs; watching; stories; playing; named

Student name: Vinh Nguyen I like learning English because I like reading English (1)____. My favorite one is “Snow White and the seven dwarfs”. It’s about a girl (2)_____ Snow White. I like (3) ______ English games, too. My friend Nam likes learning English because he likes (4) ____ English movies. We like singing English (5) ______ at school.

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1. Why /like /learning /do /you /English?

2. I /like /reading English /stories /learning English /because /I /like.

3. are/ you /Where /going?

4. bự/martial arts /I’m /going/class.

5. play /badminton? /Do /you /want /bự / Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

Toby had a great holiday with his family. First, he went bự an amusement park and went on a roller coaster, and it went so fast. Next, he went bự a waterpark with his family. They went on lots of water slides. It was fun but they had bự go when it started raining. Then they went bự a restaurant. Lisa ate such a big burger, it was delicious but it gave her a stomach ache. After that, they went bự the movies with Aunt Julie and Uncle Colin.

Finally, they went shopping in a clothes store. Lina saw a red dress but thought it was too expensive, it was $85. She bought a pair of shorts for $20 and a scarf for $8, they were both cheap. Lisa bought a jacket that was expensive, it was $65. She wanted bự buy a sweater and a handbag but they were too expensive too. The sweater was $59 and the handbag was $55.

1.Toby went bự ___________, first

2. Lisa had a big burger and had _________

3.Toby’s family went on lots of ________.

4. After going bự the restaurant, Toby’s family went to_____

5. Toby’s family __________ in a clothes store.

ĐÁP ÁN

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – A; 7 – D; 8 – A; 9 – A; 10 – D;

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

1 – stories; 2 – named; 3 – playing; 4 – watching; 5 – songs;

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1 – Why do you like learning English?

2 – I like learning English because I like reading English stories.

3 – Where are you going?

4 – I’m going bự martial arts class.

5 – Do you want bự play badminton? Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

1 – an amusement park;

2 – a stomachache;

3 – water slides;

4 – the movies;

5 – went shopping;

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Cánh diều 5 2021-2022

242

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Kết nối kiến thức 5 2021-2022

251

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Chân trời thông minh 5 2021-2022

293

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 3 5 2021-2022

452

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 4 5 2021-2022

517

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022

698

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5 #có #đáp #án #Trường #Trưng #Vương

Nhằm giúp các em học trò lớp 5 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp đến, Happy Home xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương gồm các đề thi không giống nhau kèm đáp án, giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Mời các em cùng tham khảo.

BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 5 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG TH TRƯNG VƯƠNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

3. A. clock

B. city

C. class

D. come

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________.

2. His hobby is (sing) ___________ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) _____________.

Exercise 3: Choose the best answer

1. I hope the weather ___________ sunny next week.

A. will is

B. will be

C. will being

D. will are

2. What did you do there? – I helped my uncle ____________.

A. on the farm

B. in the farm

C. at the farm

D. on farm

3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo.

A. call

B. called

C. calls

D. bự call

4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday.

A. are playing

B. plays

C. play

D. played

5. On Sundays, he often __________ home.

A. stays at

B. stay at

C. stays

D. stay

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I am finish it

________________________________________________________

2. What book are you read?

________________________________________________________

3. They have English lesson four time a week.

________________________________________________________

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos _______ me.

2. Elephants can spray water _______ their trunks.

3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going bự play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going bự play volleyball and Bella is going bự play quần vợt. I am going bự swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. A player

C. players

D. The player

5. A. Swiming

B. Swim

C. To swim

D. Swimming

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ bự/ going.

___________________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./

___________________________________________________

3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C     2. C     3. B

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______.

2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______.

Exercise 3: Choose the best answer

1. B     2. A     3. B     4. D     5. A

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I finish it.

2. What book are you reading?

3. They have English lesson four times a week.

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos ___for/ of____ me.

2. Elephants can spray water ___with____ their trunks.

3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

1. C     2. B     3. A     4. C     5. D

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. Linda is going bự play table quần vợt.

2. Sport Day will be this weekend.

3. How often do you have your favorite lesson?

2. Đề số 2

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address?

a. I always do morning exercise

2. What’s the village like?

b. twice a week

3. What do you do in the morning?

c. It’s small and quiet

4. How often do you have English?

d. It’s 51 Tran Hung Dao Street

Task 2: Put the words in order.

1. will / the countryside / I / in / be.

………………………………………………………..

2. went bự / Phu Quoc / island / I.

………………………………………………………..

3. do / tomorrow / what / will / you ?

………………………………………………………..

4. did / on / go / where / holiday / you ?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete.

Had/ Sunday/ did/ do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last (1)…………………..

Mai: Did you go bự the party?

Phong: Yes, I (2)…………………….

Mai: What did you (3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? – I …………on the beach.

a. am   b. was c. will be         d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did   b. do    c. does             d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by    b. in     c. at     d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where          b. How            c. How often   d. What

ĐÁP ÁN

Task 1: Match the sentences

1 – d; 2 – c; 3 – a; 4 – b;

Task 2: Put the words in order.

1 – I will be in the countryside.

2 – I went bự Phu Quoc island.

3 – What will you do tomorrow?

4 – Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1 – Sunday; 2 – did; 3 – do; 4 – had;

Task 4: Choose the correct answer.

1 – c; 2 – a; 3 – a; 4 – d;

3. Đề số 3

Choose the correct answer. 

1. _______ lessons do you have today?

A: How

B. How much

C: How many

2. What ____ you ____ at the party yesterday?

A. do – did

B. did – did

C. did – do

3. What ____ you reading, Linh?

A. is

B. do

C. are

4. Will he take part _____ in Sports day?

A. in

B. on 

C. at

5. ____ do you like Tam? – Because she is gentle and kind. 

A. How

B. Why

C. What

Read and match.  

1. What is he reading?

A. He is generous.

2. What will they do on the party?

B. He is reading Mai An Tiem.

3. What lessons does she have today?

C. Yes, I did.

4. Did you go bự school yesterday?

D. They will dance.

5. What’s Aladdin like?

E. She has English and Maths.

Read and answer the question. 

Hi, I am Linda. Next Sunday is my school Sports Day. I am going bự play table quần vợt with Lisa. David, my classmate, is going bự play soccer. Phong is going bự play badminton. He plays very well. I hope my class will be a champion. 

1. What is her name?

2. When is Linda’s school Sports Day?

3. Who is Linda going bự play table quần vợt with?

4. Who is going bự play soccer?

5. Is Phong going bự play quần vợt?

Reorder. 

1. lessons/ tomorrow/ What/ will/ have/ you/ ?/

2. often/ study/ How/ does/ English/ he/ ?/

3. friends/ chat/ I/ with/ often/ ./

4. does/ practise/ she/ How/ listening/ ?/

5. When/ Maths/ do/ have/ you/ ?/

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer.

1 – C; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Read and match.

1 – B; 2 – D; 3 – E; 4 – C; 5 – A;

Read and answer the question.

1 – Her name is Linda.

2 – Next Sunday.

3 – Lisa.

4 – David is going bự play soccer.

5 – No, he isn’t.

Reorder.

1 – What lessons will you have tomorrow?

2 – How often does he study English?

3 – I often chat with friends.

4 – How does she practise listening?

5 – When do you have Maths?

4. Đề số 4

Choose the correct word. 

1. a. badminton 

b. bidmanton 

c. bodmintan 

d. badmontin

2. a. sncak 

b. sanck 

c. sneck 

d. snack

3. a. mertoal arts 

b. martial arts 

c. mirteal asrt 

d. murtieal urts

4. a. tannes

b. tenois 

c. teenis

d. quần vợt

5. a. writte 

b. writee 

c. wreite 

d. write

6. a. eat 

b. eit 

c. uat

d. eut

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence. 

1. Ladies and gentlemen. Here _______ the news.

2. Where ______ my jeans?

3. Further information_____________ available in the office.

4. The stairs ____ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom_____________ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1. How/ many/ teachers / there / school /? /

________________________________________

2. Mary/ Jane/ students/ school.

________________________________________

3. His/ school/ small/ it/ big/ city.

________________________________________

4. How/ classrooms/ there/ Phong’s/ school/?/

______________________________________

5. My/ school/ four/ floors/ my/ classroom/ second/ floor/./

________________________________________

Choose the correct words and write them on the lines.

an elephant/ a cat/ a zebra/ a tiger

1. This is an animal that lives in a house and likes bự eat fish._____

2. This is a very big gray animal that you can see in the zoo._______

3. This is a black and white animal that looks like a horse.______

4. This a large wild animal and it has orange fur with black stripes. _____

ĐÁP ÁN

Choose the correct word.

1 – a; 2 – d; 3 – b; 4 – a; 5 – d; 6 – a;

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence.

1. Ladies and gentlemen. Here ___is____ the news.

2. Where ___are___ my jeans?

3. Further information _______is______ available in the office.

4. The stairs ___are_ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom ______is_______ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1 – How many teachers are there is the school?

2 – Mary and Jane are students in school.

3 – His school is small and it is in the big city.

4 – How many classrooms are there in Phong’ s school?

5 – My school has four floors and my classroom is on the second floor.

Choose the correct words and write them on the lines.

1 – a cat;

2 – an elephant;

3 – zebra;

4 – a tiger;

5. Đề số 5

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1. I live _________42 Storn Road.

A. in

B. on

C. at

D. into

2. I always go shopping____ Monday morning

A. on

B. by

C. next

D. at

3. She’s talking bự you . Please listen bự ______

A. She

B. hers

C. her 

D. him

4. What_____ your friend? Was she at party?

A. time

B. about

C. did

D. was

5. How many _____are there on the ceiling?

A. clock

B. maps

C. lights

D. picture

6. There are _________eggs on the table.

A. some

B. any

C. many 

D. much

7. Take dishes and bowls _______ the kitchen

A. in

B. on

C. at

D. into

8.”______________”? – Ten past three

A. what time is it?

B. what time it is?

C. what is this time?

D. when is it?

9. We____ TV for most of the evening

A. looked

B. looked for

C. saw

D. watched

10. Did you hear the news ____ the radio?

A. at

B. by

C. in

D. on

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

songs; watching; stories; playing; named

Student name: Vinh Nguyen I like learning English because I like reading English (1)____. My favorite one is “Snow White and the seven dwarfs”. It’s about a girl (2)_____ Snow White. I like (3) ______ English games, too. My friend Nam likes learning English because he likes (4) ____ English movies. We like singing English (5) ______ at school.

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1. Why /like /learning /do /you /English?

2. I /like /reading English /stories /learning English /because /I /like.

3. are/ you /Where /going?

4. bự/martial arts /I’m /going/class.

5. play /badminton? /Do /you /want /bự / Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

Toby had a great holiday with his family. First, he went bự an amusement park and went on a roller coaster, and it went so fast. Next, he went bự a waterpark with his family. They went on lots of water slides. It was fun but they had bự go when it started raining. Then they went bự a restaurant. Lisa ate such a big burger, it was delicious but it gave her a stomach ache. After that, they went bự the movies with Aunt Julie and Uncle Colin.

Finally, they went shopping in a clothes store. Lina saw a red dress but thought it was too expensive, it was $85. She bought a pair of shorts for $20 and a scarf for $8, they were both cheap. Lisa bought a jacket that was expensive, it was $65. She wanted bự buy a sweater and a handbag but they were too expensive too. The sweater was $59 and the handbag was $55.

1.Toby went bự ___________, first

2. Lisa had a big burger and had _________

3.Toby’s family went on lots of ________.

4. After going bự the restaurant, Toby’s family went to_____

5. Toby’s family __________ in a clothes store.

ĐÁP ÁN

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – A; 7 – D; 8 – A; 9 – A; 10 – D;

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

1 – stories; 2 – named; 3 – playing; 4 – watching; 5 – songs;

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1 – Why do you like learning English?

2 – I like learning English because I like reading English stories.

3 – Where are you going?

4 – I’m going bự martial arts class.

5 – Do you want bự play badminton? Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

1 – an amusement park;

2 – a stomachache;

3 – water slides;

4 – the movies;

5 – went shopping;

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

.

Xem thêm thông tin Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 năm 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương

Nhằm giúp các em học trò lớp 5 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp đến, Happy Home xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương gồm các đề thi không giống nhau kèm đáp án, giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Mời các em cùng tham khảo.
BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 5 NĂM 2021-2022 CÓ ĐÁP ÁN

TRƯỜNG TH TRƯNG VƯƠNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Music

B. Science

C. Chinese

D. lesson

2. A. afternoon

B. school

C. classroom

D. moon

3. A. clock

B. city

C. class

D. come

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) __________.

2. His hobby is (sing) ___________ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) _____________.

Exercise 3: Choose the best answer

1. I hope the weather ___________ sunny next week.

A. will is

B. will be

C. will being

D. will are

2. What did you do there? – I helped my uncle ____________.

A. on the farm

B. in the farm

C. at the farm

D. on farm

3. The main character is a schoolboy ________ Jimmy Kudo.

A. call

B. called

C. calls

D. bự call

4. The bears ________ volleyball at the circus yesterday.

A. are playing

B. plays

C. play

D. played

5. On Sundays, he often __________ home.

A. stays at

B. stay at

C. stays

D. stay

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I am finish it

________________________________________________________

2. What book are you read?

________________________________________________________

3. They have English lesson four time a week.

________________________________________________________

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos _______ me.

2. Elephants can spray water _______ their trunks.

3. I saw a lot ______ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

Next Wednesday (1) __________ our school Sport Day. The event will take place on the school field from the morning till 6 o’clock in the evening. All of the my classmates (2) ________ for the big day. It will be just fun and exciting. Half of my class will take part (3) ________ it. Jack and Tony are going bự play basketball. They are one of the best (4) ________ in the team. Anna is going bự play volleyball and Bella is going bự play quần vợt. I am going bự swim. (5) ____________ is my favorite sport. I have swum since I was 6 years old.

1. A. be will

B. will is

C. will be

D. will are

2. A. is preparing

B. are preparing

C. prepares

D. prepared

3. A. in

B. on

C. at

D. of

4. A. player

B. A player

C. players

D. The player

5. A. Swiming

B. Swim

C. To swim

D. Swimming

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ bự/ going.

___________________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sport/ this/ ./

___________________________________________________

3. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. C     2. C     3. B

Exercise 2: Give the correct form of the words in brackets

1. Tomorrow I’ll have three lessons: Maths, Music and (England) ____English______.

2. His hobby is (sing) _____singing______ English songs.

3. Mary sings very (beautiful) ______beautifully_______.

Exercise 3: Choose the best answer

1. B     2. A     3. B     4. D     5. A

Exercise 4: Correct one mistake in each of the following sentences

1. You can have it when I finish it.

2. What book are you reading?

3. They have English lesson four times a week.

Exercise 5: Complete the following sentences with suitable prepositions

1. My sister often takes photos ___for/ of____ me.

2. Elephants can spray water ___with____ their trunks.

3. I saw a lot ___of___ peacocks at the zoo.

Exercise 6: Read the following text and choose the best answer (A, B, C or D)

1. C     2. B     3. A     4. C     5. D

Exercise 7: Rearrange the words bự make correct sentences

1. Linda is going bự play table quần vợt.

2. Sport Day will be this weekend.

3. How often do you have your favorite lesson?

2. Đề số 2

Task 1: Match the sentences

1. What’s your address?

a. I always do morning exercise

2. What’s the village like?

b. twice a week

3. What do you do in the morning?

c. It’s small and quiet

4. How often do you have English?

d. It’s 51 Tran Hung Dao Street

Task 2: Put the words in order.

1. will / the countryside / I / in / be.

………………………………………………………..

2. went bự / Phu Quoc / island / I.

………………………………………………………..

3. do / tomorrow / what / will / you ?

………………………………………………………..

4. did / on / go / where / holiday / you ?

………………………………………………………..

Task 3: Read and complete.

Had/ Sunday/ did/ do

Mai: When was Linda’s birthday party?

Phong: It was last (1)…………………..

Mai: Did you go bự the party?

Phong: Yes, I (2)…………………….

Mai: What did you (3)…………..at the party?

Phong: First, we gave her presents. Then we played a lot of games. In the end, we (4)…………… nice food and drink.

Task 4: Choose the correct answer.

1. Where will you be this weekend? – I …………on the beach.

a. am   b. was c. will be         d. stay

2. What did you do last night? – I ………….my homework.

a. did   b. do    c. does             d. will do

3. Last year, I went home …………..taxi.

a. by    b. in     c. at     d. on

4. ………..will you do at Ha Long Bay? – I will take a boat trip around the islands.

a. Where          b. How            c. How often   d. What

ĐÁP ÁN

Task 1: Match the sentences

1 – d; 2 – c; 3 – a; 4 – b;

Task 2: Put the words in order.

1 – I will be in the countryside.

2 – I went bự Phu Quoc island.

3 – What will you do tomorrow?

4 – Where did you go on holiday?

Task 3: Read and complete.

1 – Sunday; 2 – did; 3 – do; 4 – had;

Task 4: Choose the correct answer.

1 – c; 2 – a; 3 – a; 4 – d;

3. Đề số 3

Choose the correct answer. 

1. _______ lessons do you have today?

A: How

B. How much

C: How many

2. What ____ you ____ at the party yesterday?

A. do – did

B. did – did

C. did – do

3. What ____ you reading, Linh?

A. is

B. do

C. are

4. Will he take part _____ in Sports day?

A. in

B. on 

C. at

5. ____ do you like Tam? – Because she is gentle and kind. 

A. How

B. Why

C. What

Read and match.  

1. What is he reading?

A. He is generous.

2. What will they do on the party?

B. He is reading Mai An Tiem.

3. What lessons does she have today?

C. Yes, I did.

4. Did you go bự school yesterday?

D. They will dance.

5. What’s Aladdin like?

E. She has English and Maths.

Read and answer the question. 

Hi, I am Linda. Next Sunday is my school Sports Day. I am going bự play table quần vợt with Lisa. David, my classmate, is going bự play soccer. Phong is going bự play badminton. He plays very well. I hope my class will be a champion. 

1. What is her name?

2. When is Linda’s school Sports Day?

3. Who is Linda going bự play table quần vợt with?

4. Who is going bự play soccer?

5. Is Phong going bự play quần vợt?

Reorder. 

1. lessons/ tomorrow/ What/ will/ have/ you/ ?/

2. often/ study/ How/ does/ English/ he/ ?/

3. friends/ chat/ I/ with/ often/ ./

4. does/ practise/ she/ How/ listening/ ?/

5. When/ Maths/ do/ have/ you/ ?/

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer.

1 – C; 2 – C; 3 – C; 4 – A; 5 – B;

Read and match.

1 – B; 2 – D; 3 – E; 4 – C; 5 – A;

Read and answer the question.

1 – Her name is Linda.

2 – Next Sunday.

3 – Lisa.

4 – David is going bự play soccer.

5 – No, he isn’t.

Reorder.

1 – What lessons will you have tomorrow?

2 – How often does he study English?

3 – I often chat with friends.

4 – How does she practise listening?

5 – When do you have Maths?

4. Đề số 4

Choose the correct word. 

1. a. badminton 

b. bidmanton 

c. bodmintan 

d. badmontin

2. a. sncak 

b. sanck 

c. sneck 

d. snack

3. a. mertoal arts 

b. martial arts 

c. mirteal asrt 

d. murtieal urts

4. a. tannes

b. tenois 

c. teenis

d. quần vợt

5. a. writte 

b. writee 

c. wreite 

d. write

6. a. eat 

b. eit 

c. uat

d. eut

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence. 

1. Ladies and gentlemen. Here _______ the news.

2. Where ______ my jeans?

3. Further information_____________ available in the office.

4. The stairs ____ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom_____________ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1. How/ many/ teachers / there / school /? /

________________________________________

2. Mary/ Jane/ students/ school.

________________________________________

3. His/ school/ small/ it/ big/ city.

________________________________________

4. How/ classrooms/ there/ Phong’s/ school/?/

______________________________________

5. My/ school/ four/ floors/ my/ classroom/ second/ floor/./

________________________________________

Choose the correct words and write them on the lines.

an elephant/ a cat/ a zebra/ a tiger

1. This is an animal that lives in a house and likes bự eat fish._____

2. This is a very big gray animal that you can see in the zoo._______

3. This is a black and white animal that looks like a horse.______

4. This a large wild animal and it has orange fur with black stripes. _____

ĐÁP ÁN

Choose the correct word.

1 – a; 2 – d; 3 – b; 4 – a; 5 – d; 6 – a;

Give the correct form of TO BE bự complete the sentence.

1. Ladies and gentlemen. Here ___is____ the news.

2. Where ___are___ my jeans?

3. Further information _______is______ available in the office.

4. The stairs ___are_ over there, Sir.

5. The furniture in our classroom ______is_______ uncomfortable.

Use the given words bự make meaningful sentences.

1 – How many teachers are there is the school?

2 – Mary and Jane are students in school.

3 – His school is small and it is in the big city.

4 – How many classrooms are there in Phong’ s school?

5 – My school has four floors and my classroom is on the second floor.

Choose the correct words and write them on the lines.

1 – a cat;

2 – an elephant;

3 – zebra;

4 – a tiger;

5. Đề số 5

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1. I live _________42 Storn Road.

A. in

B. on

C. at

D. into

2. I always go shopping____ Monday morning

A. on

B. by

C. next

D. at

3. She’s talking bự you . Please listen bự ______

A. She

B. hers

C. her 

D. him

4. What_____ your friend? Was she at party?

A. time

B. about

C. did

D. was

5. How many _____are there on the ceiling?

A. clock

B. maps

C. lights

D. picture

6. There are _________eggs on the table.

A. some

B. any

C. many 

D. much

7. Take dishes and bowls _______ the kitchen

A. in

B. on

C. at

D. into

8.”______________”? – Ten past three

A. what time is it?

B. what time it is?

C. what is this time?

D. when is it?

9. We____ TV for most of the evening

A. looked

B. looked for

C. saw

D. watched

10. Did you hear the news ____ the radio?

A. at

B. by

C. in

D. on

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

songs; watching; stories; playing; named

Student name: Vinh Nguyen I like learning English because I like reading English (1)____. My favorite one is “Snow White and the seven dwarfs”. It’s about a girl (2)_____ Snow White. I like (3) ______ English games, too. My friend Nam likes learning English because he likes (4) ____ English movies. We like singing English (5) ______ at school.

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1. Why /like /learning /do /you /English?

2. I /like /reading English /stories /learning English /because /I /like.

3. are/ you /Where /going?

4. bự/martial arts /I’m /going/class.

5. play /badminton? /Do /you /want /bự / Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

Toby had a great holiday with his family. First, he went bự an amusement park and went on a roller coaster, and it went so fast. Next, he went bự a waterpark with his family. They went on lots of water slides. It was fun but they had bự go when it started raining. Then they went bự a restaurant. Lisa ate such a big burger, it was delicious but it gave her a stomach ache. After that, they went bự the movies with Aunt Julie and Uncle Colin.

Finally, they went shopping in a clothes store. Lina saw a red dress but thought it was too expensive, it was $85. She bought a pair of shorts for $20 and a scarf for $8, they were both cheap. Lisa bought a jacket that was expensive, it was $65. She wanted bự buy a sweater and a handbag but they were too expensive too. The sweater was $59 and the handbag was $55.

1.Toby went bự ___________, first

2. Lisa had a big burger and had _________

3.Toby’s family went on lots of ________.

4. After going bự the restaurant, Toby’s family went to_____

5. Toby’s family __________ in a clothes store.

ĐÁP ÁN

I. Hãy chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D điền vào chỗ trống để xong xuôi câu.

1 – C; 2 – A; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – A; 7 – D; 8 – A; 9 – A; 10 – D;

II. Chọn từ phù hợp điền vào chỗ trống.

1 – stories; 2 – named; 3 – playing; 4 – watching; 5 – songs;

III. Bố trí lại thành câu hoàn chỉnh.

1 – Why do you like learning English?

2 – I like learning English because I like reading English stories.

3 – Where are you going?

4 – I’m going bự martial arts class.

5 – Do you want bự play badminton? Yes, sure.

IV. Đọc đoạn văn và xong xuôi câu sau.

1 – an amusement park;

2 – a stomachache;

3 – water slides;

4 – the movies;

5 – went shopping;

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022 có đáp án Trường TH Trưng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Cánh diều 5 2021-2022

242

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Kết nối kiến thức 5 2021-2022

251

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 2 Chân trời thông minh 5 2021-2022

293

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 3 5 2021-2022

452

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 4 5 2021-2022

517

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 5 5 2021-2022

698

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5 #có #đáp #án #Trường #Trưng #Vương

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5 #có #đáp #án #Trường #Trưng #Vương

Happy Home

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button