Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt

Nội Dung Bài Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt đã được Happy Home biên soạn. Với các dạng đề không giống nhau, các em sẽ có dịp luyện tập cũng như củng cố tri thức đã học trong chương trình lớp 5. Mời các em cùng xem cụ thể tư liệu ngay sau đây.
BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC HUỲNH MẪN ĐẠT

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. fox

B. crow

C. lamp

D. hare

2. A. kind

B. gentle

C. story

D. clever

3. A. reading

B. evening

C. speaking

D. helping

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: ______________

4. go

: ______________

2. sit

: ______________

5. book

: ______________

3. study

: ______________

6. wait

: ______________

Exercise 3: Read and match

1. What are you doing?

A. Yes, I do. I love reading books so much

2. Do you like reading books, Tom?

B. Because it’s quiet

3. Why do you like reading books in the library?

C. Mai An Tiem is

4. What is the princess like?

D. I’m cooking in the kitchen

5. Who is the main character in this story?

E. She is kind and intelligent

Exercise 4: Choose the correct answer

1. My father is a __________ policeman.

A. brave

B. không tính phí

C. fine

D. short

2. ________ you _________ Tam and Cam yesterday?

A. Did – read

B. Do – read

C. Are – reading

D. All A, B, C

3. They are _____ at learning English

A. like

B. hard

C. good

D. nice

4. Take an umbrella with you. It ________ outside

A. rains

B. rain

C. rained

D. is raining

5. My mother is reading a book. She often ________ books in her không tính phí time

A. reads

B. read

C. reading

D. reader

6. How ______ your brother practise English reading? – He often reads short stories

A. does

B. doesn’t

C. do

D. don’t

7. What is _______ father like? – He is kind but strict

A. you

B. yours

C. yourself

D. your

8. Phong did not go béo the party yesterday because he _______ sick

A. is

B. am

C. are

D. was

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He (can, borrow) her car when she (come) back

__________________________________________________

2. What (be) their names? – Their names (be) Tam and Cam

__________________________________________________

3. She (stay) there for 3 weeks when she come here

__________________________________________________

4. He (watch) TV every day. He (watch) TV now

__________________________________________________

5. What his teacher (look) like? – She (be) tall and thin

__________________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraemon from? (come)

__________________________________________________

2. What is your favorite book? (like)

__________________________________________________

3. I have English on Tuesday and Thursday

__________________________________________________

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

__________________________________________________

2. new/ words/ write/ I/ notebook/ my/ in/ ./

__________________________________________________

3. very/ poor/ boy/ but/ he/ is/ about/ a/ talented./ story/ is/ The

__________________________________________________

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at a Primary School. He is in class 5E. He is a fan of (1) ______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books and stories. He likes reading folk tales in his không tính phí time. His (3) ________ story is Aladdin and the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) ________ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraemon. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come béo his house and borrow his books when he finish reading them.

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. C

2. C

3. B

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: writing

4. go

: going

2. sit

: sitting

5. book

: booking

3. study

: studying

6. wait

: waiting

Exercise 3: Read and match

1. D

2. A

3. B

4. E

5. C

Exercise 4: Choose the correct answer

1. A

2. A

3. C

4. D

5. A

6. A

7. D

8. D

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He can borrow her car when she comes back

2.What are their names? – Their names are Tam and Cam

3.She stays there for 3 weeks when she come here

4.He watches TV every day. He is watching TV now

5.What does his teacher look like? – She is tall and thin

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where does Doraemon come from?

2. What book do you like?

3. I have English twice a week

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. How often do you have your favorite lesson?

2. I write new words in my notebook.

3. The story is about a poor boy but he is very talented

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

2. Đề số 2

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. Slo_ly

2. Ro_r

3. Q_i_tl_

4. _yth_n

5. P_ac_c_

6. P_nd_

7. _ov_

8. L_u_ly

9. _o_ il_a

10. B_a_tif_ll_

II. Read and match:

1. Where did you go yesterday?

a. Yes, I did. They were really noisy.

2. What did the lions do when you were there?

b. I saw a baby elephant and some other

animals.

3. When did you go béo the zoo?

c. They were big and moved slowly.

4. Who did you go with?

d. They roared loudly.

5. Did you see any monkeys?

e. Yes, the tigers were very fast.

6. What is the elephants like?

f. I went there at 8 a.m.

7. What did you see at the zoo?

g. By bus.

8. Did you go béo the zoo last weekend?

h. No, I didn’t.

9. How did you get there?

i. I went there with my classmates.

10. Did you see any tigers?

j. I went béo the zoo.

III. Put the words in correct order:

1. Did/ week/ you/ béo/ the/ go/zoo/,/ Phong/ last/?

………………………………………………………………………………..

2. did/ the/ do/ What/ when/ you/ there/ peacocks/ were/?

………………………………………………………………………………..

3. pandas/ saw/ two/ at/ the/ She/ zoo/.

………………………………………………………………………………..

4. are/ the/ your/ zoo/ favourite/ animals/ What/ at/?

…………………………………………………………………………………

5. moved/ The/ python/ slowly/ really/ and/ quietly/.

…………………………………………………………………………………

6. The/ slowly/ pandas/ really/ things/ dễ thương/ were/ and/ did/.

……………………………………………………………………………………..

7. The/ was/ moved/ quickly/ gorillas/ Nam/ at/ the/ when/ zoo/.

………………………………………………………………………………………

8. Hung/ circus/ the/and/ I/ a/ saw/ lot/ animals/ of/in/.

………………………………………………………………………………………

9. Mai/ fast/ the/ because/ tigers/ they/ liked/were/.

………………………………………………………………………………………

10. The/ down/ monkeys/ up/ and/ very/ jumped/quickly/.

………………………………………………………………………………………..

IV. Read and complete:

A) bus – what – animals – zoo – how – where

1……………………………. did you go last week?

2. I went béo the …………………………….

3. …………………………… did you go béo the zoo?

4. I went there by …………………………… .

5. …………………………… did you see at the zoo?

6. I saw a lot of …………………………… .

B) like – go – big – slowly – zoo – animals

A: I didn’t see you yesterday. Where did you (1) …………………………… ?

B: I went béo the (2) …………………………….

A: What did you see there?

B: I saw some (3) ……………………………. I enjoyed looking at the baby elephant.

A: What was it (4) ……………………………?

B: It was very (5) …………………………….

A: What did it do when you were there?

B: I t moved (6) …………………………… and quietly.

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I/ go swimming/ yesterday/.

………………………………………………………………………………………..

2. Nhung/ wash/ the dishes/.

………………………………………………………………………………………….

3. my mother/ go shopping/ with/ friends/

………………………………………………………………………………………….

4. Lan/ cook/ chicken noodles/

………………………………………………………………………………………….

5. Nam/ I/ study/ hard/ last weekend/.

………………………………………………………………………………………….

6. my father/ play/ table quần vợt/

………………………………………………………………………………………….

7. last night/ Phong/ listen/ music/ for two

………………………………………………………………………………………….

8. they/ have/ nice/ week.

…………………………………………………………………………………………..

9. she/ go/ supermarket

……………………………………………………………………………………………

10. We/ not go/ school last week/.

……………………………………………………………………………………………

VI. Read and fill the blanks.

My name is Linda. Our school trip was last Monday. We went béo the zoo and saw a lot of animals. I saw tigers. They are big. When I was there, they ate fast. Peter saw crocodiles, they are long and they have got big mouths. Jennies saw pandas, they are dễ thương and when she was there, they ate bamboos slowly.

1. The school trip was last ___________.

2. They went béo the ______.

3. ____ are big.

4. ____________ saw crocodiles. They are _________ and they have _____ mouths.

5. Jennie saw ________. They ate ____ slowly.

ĐÁP ÁN

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. slowly

2. roar

3. quitely

4. Python

5. Peacock

6. Panda

7. move

8. loudly

9. Gorilla

10. Beautifully

II. Read and match:

1 – j; 2 – d; 3 – f; 4 – i; 5 – a;

6 – c; 7 – b; 8 – h; 9 – g; 10 – e;

III. Put the words in correct order:

1 – Did you go béo the zoo last weekend, Phong?

2 – What did the peacocks do when you were there?

3 – She saw two pandas at the zoo.

4 – What are your favorite animals at the zoo?

5 – The python moved really slowly and quietly.

6 – The pandas were really dễ thương and did things slowly.

7 – The gorillas moved quickly when Nam was at the zoo.

8 – Hung and I saw a lot of animals in the circus.

9 – Mai liked the tigers because they were fast.

10 – The monkeys jumped up and down very quickly.

IV. Read and complete:

A)

1 – Where; 2 – zoo; 3 – How; 4 – bus; 5 – what; 6 – animals;

B)

1 – go; 2 – zoo; 3 – animals; 4 – like; 5 – big; 6 – slowly;

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1 – I went swimming yesterday.

2 – Nhung washed the dishes.

3 – My mother went shopping with my friends.

4 – Lan cooked chicken noodles.

5 – Nam and I studied hard last weekend.

6 – My father played table quần vợt.

7 – Last night Phong listened béo music for two hours.

8 – They had nice week.

9 – She went béo the supermarket.

10 – We didn’t go béo the school last week.

VI. Read and fill the blanks.

1. The school trip was last ____Monday_______.

2. They went béo the ___zoo___.

3. __Tigers__ are big.

4. ______Peter______ saw crocodiles. They are ____long_____ and they have ___big__ mouths.

5. Jennie saw ___pandas_____. They ate __bamboos__ slowly.

3. Đề số 3

Choose the odd one out

1. a. years

b. subjects

c. week

d. months

2. a. toothache

b. mouth

c. hand

d. stomach

3. a. travelled

b. visited

c. drove

d. speak

4. a. doing

b. going

c. swimming

d. spring

5. a. Chinese

b. Japan

c. American

d. Cambodian

6. a. Monday

b. Sunday

c. Friday

d. today

Complete each word.

7. F_OTB_LL

a. O/ A

b. A/ A

c. O/ E

d. A/ O

8. W_IGHT LI_TING

a. E/ G

b. A/ F

c. E/ F

d. A/ G

9. BA_ _BALL

a. S/ I

b. K/ E

c. S/ O

d. S/ E

10. _NTI_

a. U/ G

b. U/ L

c. O/ L

d. A/ L

Choose the correct answer.

11. _________ will the Sports Day take place?

a. When

b. Where

c. Why

d. Which

12. What song are you going béo _________ in the contest?

a. draw

b. play

c. show

d. sing

13. When will Teacher’s Day be? – ____________

a. It’ll be in Saturday

b. It’s on Saturday

c. It’ll be on Saturday

d. It be on Saturday

14. ___________? – They are going béo play football.

a. Where are they?

b. When are they going béo play football?

c. What are they going béo do on Sport Day?

d. What do they going béo do on Sport Day?

15. Today is Thursday. Tomorrow is __________

a. Sunday

b. Friday

c. Saturday

d. weekend

16. Are they excited about Sport Day? – ________

a. Yes, they do

b. Yes, they aren’t

c. No, they don’t

d. Yes, they are

17. ________ you play football or baseball on Sport Day?

a. Are

b. Do

c. Will

d. Were

18. Will the Singing Contest on _________, September.

a. twice

b. 2nd

c. two

d. second

19. ________ Linda and Ngoc going béo play table quần vợt on the Sport Day?

a. Are

b. Is

c. Will

d. Do

20. When will _________ be?

a. Teacher Day

b. Teachers Day

c. Day’s Teacher

d. Teachers’ Day

21. What are Nhung and Lan going béo do on Sport Day? – ________

a. They will play basketball

b. They are going béo play basketball

c. Sure

d. They love play basketball

22. Will Nana’s sister ________ the Drawing Contest?

a. take place

b. participant

c. take part

d. participate in

23. 2/9 is Vietnamese _________

a. Independence Day

b. Children’s Day

c. Sport Day

d. Teachers’ Day

24. Will you take part in the Sport Day? – __________

a. Yes, I won’t

b. Yes, I am

c. Yes, I do

d. Sure

25. Are you going béo play table quần vợt on Sports Day?

a. Yes, I do

b. No, I play quần vợt, not table quần vợt

c. No, I won’t

d. Yes, I play quần vợt

26. The children give flowers and ________ béo teachers on Teachers’ Day.

a. badminton

b. presents

c. nothing

d. chess

27. We have a rope here. ________ badminton.

a. Let play

b. Let’s playing

c. Let’s béo play

d. Let’s play

28. What’s your ___________ sport? – It’s football.

a. favourite

b. like

c. best

d. love

29. They _________ for Sport Day now.

a. is practising

b. are practising

c. do practise

d. will practising

30. _______ Phong going béo do on Sport Day?

a. What’re

b. When’s

c. What’s

d. What does

Find the mistake in each sentence.

31. When will Sport Day be on your school?

a. when

b. Will

c. be

d. on

32. I am going béo playing football with my classmate on this day.

a. am

b. playing

c. going

d. with

33. Where do Peter and Linda? –They are in the garden.

a. where

b. are

c. do

d. in the garden

34. What you like béo take part in the Sport day at school?

a. What

b. take part in

c. at

d. like béo

35. Do you like play computer games?

a. do

b. play

c. computer games

d. like

36. Why do you want play sport?

a. why

b. do

c. play

d. sport

Translate into English.

37. Ngày Quốc Tế Thiếu Nhi diễn ra vào ngày nào?

a. When will Children’s Day be?

b. When will Teachers’ Day be?

c. When will Independence Day be?

d. When will Sport Day be?

38. Hằng sẽ tham dự hoạt động gì trong Ngày hội thể thao?

a. What is Hang going béo do on Teachers’ Day?

b. What will Hang play?

c. What is Hang’s sister going béo do on Sport Day?

d. What is Hang going béo do on Sport Day?

39. Bạn thích môn thể thao nào? – Tôi thích chơi cờ

a. What sports do you like? – I like swimming.

b. What sports do you like? – I like playing chess.

c. What do you like best? – I like playing chess.

d. Do you like playing chess? – I like playing chess.

Put the words in the correct order.

40. is/ Teachers’/ Day/ today/ our

a. Today is our Teachers’ Day.

b. Today is Teachers’ Day our.

41. the/ are/ Lan/ in/ room/ and/ Nga/ singing

a. Nga and Lan are singing in the room.

b. Nga and Lan are the singing in room.

42. When/ will/ the/ singing/ contest/ be/?

a. When will the contest singing be?

b. When will the singing contest be?

43. stadium/ school/ is/ a/ our/ near/ there

a. There is a stadium near our school.

b. There is near a stadium our school.

44. teachers/ Day/ give/ flowers/ we/ the/ and/ cards/ béo/ on/ Teachers’

a. We give teachers the flowers and cards béo on Teachers’ Day.

b. We give flowers and cards béo the teachers on Teachers’ Day.

45. Nam/ Minh/ going/ do/ are/ and/ béo/ shuttlecock kicking

a. Are Nam and Minh going béo do shuttlecock kicking.

b. Nam and Minh are going béo do shuttlecock kicking.

46. Sumo/ national/ Japan’s/ is/ sport

a. Sumo is national Japan’s sport.

b. Sumo is Japan’s national sport.

47. Jame/ but/ she/ loves/ badminton/ doesn’t/ it/ playing/ play/,

a. Jame loves playing badminton, but she doesn’t play it.

b. Jame loves play badminton, but she doesn’t playing it.

48. last/ festival/ had/ school/ sports/ my/ Sunday

a. My school had sports festival last Sunday.

b. My school had festival sports last Sunday.

49. you/ play/ will/ next/ hide and seek/ Saturday/?

a. Will you play hide and seek next Saturday?

b. You will play hide and seek next Saturday?

50. the/ classmates/ music/ take/ in/ event/ will/ my/ part

a. The classmates will take part in my event music.

b. My classmates will take part in the music event.

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out

1 – c; 2 – a; 3 – d; 4 – d; 5 – b; 6 – d;

Complete each word.

7 – a; 8 – c; 9 – d; 10 – b;

Choose the correct answer

11 – b; 12 – d; 13 – c; 14 – c; 15 – b;

16 – d; 17 – c; 18 – b; 19 – a; 20 – d;

21 – b; 22 – d; 23 – a; 24 – d; 25 – b;

26 – a; 27 – d; 28 – a; 29 – b; 30 – c;

Find the mistake in each sentence

31 – d; 32 – b; 33 – c; 34 – a; 35 – b; 36 – c;

Translate into English.

37 – a; 38 – d; 39 – b;

Put the words in the correct order

40 – a; 41 – a; 42 – b; 43 – a; 44 – b;

45 – b; 46 – b; 47 – a; 48 – a; 49 – a; 50 – b;

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. clock

B. city

C. class

D. come

2. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

3. A. open

B. close

C. come

D. old

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. party

B. swim

C. like

D. play

2. A. next month

B. tomorrow

C. next week

D. last Sunday

3. A. by car

B. by boat

C. by motorbike

D. by bike

4. A. one

B. once

C. twice

D. three times

5. A. comic book

B. story

C. science book

D. film

Exercise 3: Choose the correct answer

1. _______ are you looking for? – I am looking for Henry

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

2. Will they ______ Sports Day? – Yes, they will

A. join

B. take part in

C. do

D. practise

3. What ______ your mother ______? – She is a doctor

A. does – do

B. is – doing

C. will – do

D. did – do

4. _______ she take part in the singing contest? – Yes, she will

A. Does

B. Did

C. Will

D. Is

5. When ______ dinner? – Usually at 7 p.m

A. have you

B. you are having

C. do you have

D. will you have

6. Is he going béo take part in the Sports Day? – No, he __________

A. not

B. will be not

C. was not

D. is not

7. Sports Day will be on this weekend. Let’s ______ hard for it

A. practices

B. practice

C. practising

D. practised

8. Out class will play _______ class 5D. Let’s try hard!

A. for

B. béo

C. about

D. against

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

against

Sunday

because

friends

playing

My name is Quan. Today is Saturday. Tomorrow is Sunday. The Sports Day is on (1) ______. I’m looking forward béo this day because I love (2) _______ sports very much. I am going béo play football. Our class will play (3) ______ class 5D. They are a good team but we will try our best béo win the match. My (4) _______ join the Sports Day, too. Lan Anh is going béo play badminton. Manh is going béo play basketball. We all love sports (5) ________ playing sports is very good for health.

Exercise 5: Read the text and write the answers

The music festival will be at my school on National Day. Some pupils in my class are going béo take part in it. Tom and Linda are going béo play the piano. Nam is going béo play the guitar. Mai and Mary are going béo dance hip hop. Tony and Phong are going béo sing some English songs. We are practising hard for the festival. We hope we will have a good time.

1. When will the music festival be?

_________________________________________

2. Who is going béo play the piano?

_________________________________________

3. Who is going béo play the guitar?

_________________________________________

4. What are Tony and Phong going béo do?

_________________________________________

5. What are Mai and Mary going béo do?

_________________________________________

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We/ going béo/ are/ new clothes/ buy

_________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sports/ this/./

_________________________________________

3. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ béo/ going

_________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. C

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A

2. D

3. B

4. A

5. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. C

5. C

6. D

7. B

8. D

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

1. Sunday

2. playing

3. against

4. friends

5. because

Exercise 5: Read the text and write the answers

1. The music festival will be on National Day

2. Tom and Linda are going béo play the piano

3. Nam is going béo play the guitar

4. They are going béo sing some English songs

5. They are going béo dance hip hop

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We are going béo buy new clothes

2. Sports Day will be this weekend

3. Linda is going béo play table quần vợt

5. Đề số 5

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ).

1. HE_D_CH_

2. B_CK_C_E

3. _OOT_A_HE

4. FE_E_

5. S_R_TH_O_T

6. S_O_AC_ A_H_

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

Matter; should; backache; because; dentist;

1. My grandmother has a (1) ………………

2. Mary has béo go the (2) ………………… because she has a toothache.

3. What’s the (3) ………………………. with Phong?

4. You (4) …………………………….. take some medicines.

5. Linda can’t go béo school (5) ………………….. she has a headache.

3. Match the sentence with an appropriate response. ( Nối các câu thích hợp với nhau).

1. I have a headache.

a. He shouldn’t carry heavy things.

2. What’s the matter with her?

b. You should brush the teeth regularly and shouldn’t eat sweets.

3. My grandfather has a backache.

c. You should take a rest.

4. I have a toothache. What should I do, doctor?

d. He has a sore throat.

5. Minh has a pain in his throat.

e. She has a fever.

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1. doesn’t/ well./ feel/ Linda/ very/

………………………………………………………………………….

2. a/ bad/ I/ can’t/ cough/ go/ I/ béo/ , so / school./have/

…………………………………………………………………………

3. eat/ shouldn’t/ much/ too/ You/ ice-cream./

………………………………………………………………………..

4. matter/ grandmother?/ the/ your/ with/ What’s/

…………………………………………………………………………

5. rest./ should/ Mai/ a/ take/

……………………………………………………………………….

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

Health; toothache; doctor; school; water;

It was very cold today. Mai, Phong, Linda and David can’t go béo (1) ……………. They have different (2) ……………………problem. Mai has a flu. She should take some medicines and drink enough (3) ………………… Phong has a high fever. He has béo go béo the (4) …………………….. Linda has a head ache. She should stayhome and take a rest. My last classmate is a absent today is David. He has a (5) …………………. He has béo go béo the dentist. I hope my friends will get better soon.

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1. What’s the matter with Mai?

…………………………………………………………………….…

2. What’s the matter with Phong?

………………………………………………………………………

3. What should Linda do?

………………………………………………………………………

4. What’s the matter with David?

………………………………………………………………………

5. Where does David have béo go?

……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ ).

1. HEADACHE

2. BACKACHE

3. TOOTHACHE

4. FEVER

5. SORETHROAT

6. STOMACHACHE

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

1 – backache; 2 – dentist; 3 – matter; 4 – should; 5 – because

3. Match the sentence with an appropriate response. (Nối các câu thích hợp với nhau).

1. C; 2. E; 3. A; 4. B; 5. D;

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1 – Linda doesn’t feel very well.

2 – I have a bad cough, so I can’t go béo school.

3 – You shouldn’t eat too much ice – cream.

4 – What is the matter with your grandmother?

5 – Mai should take a rest.

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

1 – school; 2 – health; 3 – water; 4 – doctor; 5 – toothache

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1 – She has a flu.

2 – He has a high fever.

3 – She should stay at home and take a rest.

4 – He has a toothache.

5 – He has béo go béo the dentist.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng
Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo
Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng

183

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo

170

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Phan Văn Trị

206

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Hàn Hải Nguyên

207

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trưng Trắc

142

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Hưng Việt

218

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Huỳnh #Mẫn #Đạt

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt đã được Happy Home biên soạn. Với các dạng đề không giống nhau, các em sẽ có dịp luyện tập cũng như củng cố tri thức đã học trong chương trình lớp 5. Mời các em cùng xem cụ thể tư liệu ngay sau đây.

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC HUỲNH MẪN ĐẠT

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. fox

B. crow

C. lamp

D. hare

2. A. kind

B. gentle

C. story

D. clever

3. A. reading

B. evening

C. speaking

D. helping

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: ______________

4. go

: ______________

2. sit

: ______________

5. book

: ______________

3. study

: ______________

6. wait

: ______________

Exercise 3: Read and match

1. What are you doing?

A. Yes, I do. I love reading books so much

2. Do you like reading books, Tom?

B. Because it’s quiet

3. Why do you like reading books in the library?

C. Mai An Tiem is

4. What is the princess like?

D. I’m cooking in the kitchen

5. Who is the main character in this story?

E. She is kind and intelligent

Exercise 4: Choose the correct answer

1. My father is a __________ policeman.

A. brave

B. không tính phí

C. fine

D. short

2. ________ you _________ Tam and Cam yesterday?

A. Did – read

B. Do – read

C. Are – reading

D. All A, B, C

3. They are _____ at learning English

A. like

B. hard

C. good

D. nice

4. Take an umbrella with you. It ________ outside

A. rains

B. rain

C. rained

D. is raining

5. My mother is reading a book. She often ________ books in her không tính phí time

A. reads

B. read

C. reading

D. reader

6. How ______ your brother practise English reading? – He often reads short stories

A. does

B. doesn’t

C. do

D. don’t

7. What is _______ father like? – He is kind but strict

A. you

B. yours

C. yourself

D. your

8. Phong did not go béo the party yesterday because he _______ sick

A. is

B. am

C. are

D. was

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He (can, borrow) her car when she (come) back

__________________________________________________

2. What (be) their names? – Their names (be) Tam and Cam

__________________________________________________

3. She (stay) there for 3 weeks when she come here

__________________________________________________

4. He (watch) TV every day. He (watch) TV now

__________________________________________________

5. What his teacher (look) like? – She (be) tall and thin

__________________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraemon from? (come)

__________________________________________________

2. What is your favorite book? (like)

__________________________________________________

3. I have English on Tuesday and Thursday

__________________________________________________

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

__________________________________________________

2. new/ words/ write/ I/ notebook/ my/ in/ ./

__________________________________________________

3. very/ poor/ boy/ but/ he/ is/ about/ a/ talented./ story/ is/ The

__________________________________________________

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at a Primary School. He is in class 5E. He is a fan of (1) ______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books and stories. He likes reading folk tales in his không tính phí time. His (3) ________ story is Aladdin and the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) ________ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraemon. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come béo his house and borrow his books when he finish reading them.

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. C

2. C

3. B

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: writing

4. go

: going

2. sit

: sitting

5. book

: booking

3. study

: studying

6. wait

: waiting

Exercise 3: Read and match

1. D

2. A

3. B

4. E

5. C

Exercise 4: Choose the correct answer

1. A

2. A

3. C

4. D

5. A

6. A

7. D

8. D

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He can borrow her car when she comes back

2.What are their names? – Their names are Tam and Cam

3.She stays there for 3 weeks when she come here

4.He watches TV every day. He is watching TV now

5.What does his teacher look like? – She is tall and thin

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where does Doraemon come from?

2. What book do you like?

3. I have English twice a week

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. How often do you have your favorite lesson?

2. I write new words in my notebook.

3. The story is about a poor boy but he is very talented

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

2. Đề số 2

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. Slo_ly

2. Ro_r

3. Q_i_tl_

4. _yth_n

5. P_ac_c_

6. P_nd_

7. _ov_

8. L_u_ly

9. _o_ il_a

10. B_a_tif_ll_

II. Read and match:

1. Where did you go yesterday?

a. Yes, I did. They were really noisy.

2. What did the lions do when you were there?

b. I saw a baby elephant and some other

animals.

3. When did you go béo the zoo?

c. They were big and moved slowly.

4. Who did you go with?

d. They roared loudly.

5. Did you see any monkeys?

e. Yes, the tigers were very fast.

6. What is the elephants like?

f. I went there at 8 a.m.

7. What did you see at the zoo?

g. By bus.

8. Did you go béo the zoo last weekend?

h. No, I didn’t.

9. How did you get there?

i. I went there with my classmates.

10. Did you see any tigers?

j. I went béo the zoo.

III. Put the words in correct order:

1. Did/ week/ you/ béo/ the/ go/zoo/,/ Phong/ last/?

………………………………………………………………………………..

2. did/ the/ do/ What/ when/ you/ there/ peacocks/ were/?

………………………………………………………………………………..

3. pandas/ saw/ two/ at/ the/ She/ zoo/.

………………………………………………………………………………..

4. are/ the/ your/ zoo/ favourite/ animals/ What/ at/?

…………………………………………………………………………………

5. moved/ The/ python/ slowly/ really/ and/ quietly/.

…………………………………………………………………………………

6. The/ slowly/ pandas/ really/ things/ dễ thương/ were/ and/ did/.

……………………………………………………………………………………..

7. The/ was/ moved/ quickly/ gorillas/ Nam/ at/ the/ when/ zoo/.

………………………………………………………………………………………

8. Hung/ circus/ the/and/ I/ a/ saw/ lot/ animals/ of/in/.

………………………………………………………………………………………

9. Mai/ fast/ the/ because/ tigers/ they/ liked/were/.

………………………………………………………………………………………

10. The/ down/ monkeys/ up/ and/ very/ jumped/quickly/.

………………………………………………………………………………………..

IV. Read and complete:

A) bus – what – animals – zoo – how – where

1……………………………. did you go last week?

2. I went béo the …………………………….

3. …………………………… did you go béo the zoo?

4. I went there by …………………………… .

5. …………………………… did you see at the zoo?

6. I saw a lot of …………………………… .

B) like – go – big – slowly – zoo – animals

A: I didn’t see you yesterday. Where did you (1) …………………………… ?

B: I went béo the (2) …………………………….

A: What did you see there?

B: I saw some (3) ……………………………. I enjoyed looking at the baby elephant.

A: What was it (4) ……………………………?

B: It was very (5) …………………………….

A: What did it do when you were there?

B: I t moved (6) …………………………… and quietly.

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I/ go swimming/ yesterday/.

………………………………………………………………………………………..

2. Nhung/ wash/ the dishes/.

………………………………………………………………………………………….

3. my mother/ go shopping/ with/ friends/

………………………………………………………………………………………….

4. Lan/ cook/ chicken noodles/

………………………………………………………………………………………….

5. Nam/ I/ study/ hard/ last weekend/.

………………………………………………………………………………………….

6. my father/ play/ table quần vợt/

………………………………………………………………………………………….

7. last night/ Phong/ listen/ music/ for two

………………………………………………………………………………………….

8. they/ have/ nice/ week.

…………………………………………………………………………………………..

9. she/ go/ supermarket

……………………………………………………………………………………………

10. We/ not go/ school last week/.

……………………………………………………………………………………………

VI. Read and fill the blanks.

My name is Linda. Our school trip was last Monday. We went béo the zoo and saw a lot of animals. I saw tigers. They are big. When I was there, they ate fast. Peter saw crocodiles, they are long and they have got big mouths. Jennies saw pandas, they are dễ thương and when she was there, they ate bamboos slowly.

1. The school trip was last ___________.

2. They went béo the ______.

3. ____ are big.

4. ____________ saw crocodiles. They are _________ and they have _____ mouths.

5. Jennie saw ________. They ate ____ slowly.

ĐÁP ÁN

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. slowly

2. roar

3. quitely

4. Python

5. Peacock

6. Panda

7. move

8. loudly

9. Gorilla

10. Beautifully

II. Read and match:

1 – j; 2 – d; 3 – f; 4 – i; 5 – a;

6 – c; 7 – b; 8 – h; 9 – g; 10 – e;

III. Put the words in correct order:

1 – Did you go béo the zoo last weekend, Phong?

2 – What did the peacocks do when you were there?

3 – She saw two pandas at the zoo.

4 – What are your favorite animals at the zoo?

5 – The python moved really slowly and quietly.

6 – The pandas were really dễ thương and did things slowly.

7 – The gorillas moved quickly when Nam was at the zoo.

8 – Hung and I saw a lot of animals in the circus.

9 – Mai liked the tigers because they were fast.

10 – The monkeys jumped up and down very quickly.

IV. Read and complete:

A)

1 – Where; 2 – zoo; 3 – How; 4 – bus; 5 – what; 6 – animals;

B)

1 – go; 2 – zoo; 3 – animals; 4 – like; 5 – big; 6 – slowly;

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1 – I went swimming yesterday.

2 – Nhung washed the dishes.

3 – My mother went shopping with my friends.

4 – Lan cooked chicken noodles.

5 – Nam and I studied hard last weekend.

6 – My father played table quần vợt.

7 – Last night Phong listened béo music for two hours.

8 – They had nice week.

9 – She went béo the supermarket.

10 – We didn’t go béo the school last week.

VI. Read and fill the blanks.

1. The school trip was last ____Monday_______.

2. They went béo the ___zoo___.

3. __Tigers__ are big.

4. ______Peter______ saw crocodiles. They are ____long_____ and they have ___big__ mouths.

5. Jennie saw ___pandas_____. They ate __bamboos__ slowly.

3. Đề số 3

Choose the odd one out

1. a. years

b. subjects

c. week

d. months

2. a. toothache

b. mouth

c. hand

d. stomach

3. a. travelled

b. visited

c. drove

d. speak

4. a. doing

b. going

c. swimming

d. spring

5. a. Chinese

b. Japan

c. American

d. Cambodian

6. a. Monday

b. Sunday

c. Friday

d. today

Complete each word.

7. F_OTB_LL

a. O/ A

b. A/ A

c. O/ E

d. A/ O

8. W_IGHT LI_TING

a. E/ G

b. A/ F

c. E/ F

d. A/ G

9. BA_ _BALL

a. S/ I

b. K/ E

c. S/ O

d. S/ E

10. _NTI_

a. U/ G

b. U/ L

c. O/ L

d. A/ L

Choose the correct answer.

11. _________ will the Sports Day take place?

a. When

b. Where

c. Why

d. Which

12. What song are you going béo _________ in the contest?

a. draw

b. play

c. show

d. sing

13. When will Teacher’s Day be? – ____________

a. It’ll be in Saturday

b. It’s on Saturday

c. It’ll be on Saturday

d. It be on Saturday

14. ___________? – They are going béo play football.

a. Where are they?

b. When are they going béo play football?

c. What are they going béo do on Sport Day?

d. What do they going béo do on Sport Day?

15. Today is Thursday. Tomorrow is __________

a. Sunday

b. Friday

c. Saturday

d. weekend

16. Are they excited about Sport Day? – ________

a. Yes, they do

b. Yes, they aren’t

c. No, they don’t

d. Yes, they are

17. ________ you play football or baseball on Sport Day?

a. Are

b. Do

c. Will

d. Were

18. Will the Singing Contest on _________, September.

a. twice

b. 2nd

c. two

d. second

19. ________ Linda and Ngoc going béo play table quần vợt on the Sport Day?

a. Are

b. Is

c. Will

d. Do

20. When will _________ be?

a. Teacher Day

b. Teachers Day

c. Day’s Teacher

d. Teachers’ Day

21. What are Nhung and Lan going béo do on Sport Day? – ________

a. They will play basketball

b. They are going béo play basketball

c. Sure

d. They love play basketball

22. Will Nana’s sister ________ the Drawing Contest?

a. take place

b. participant

c. take part

d. participate in

23. 2/9 is Vietnamese _________

a. Independence Day

b. Children’s Day

c. Sport Day

d. Teachers’ Day

24. Will you take part in the Sport Day? – __________

a. Yes, I won’t

b. Yes, I am

c. Yes, I do

d. Sure

25. Are you going béo play table quần vợt on Sports Day?

a. Yes, I do

b. No, I play quần vợt, not table quần vợt

c. No, I won’t

d. Yes, I play quần vợt

26. The children give flowers and ________ béo teachers on Teachers’ Day.

a. badminton

b. presents

c. nothing

d. chess

27. We have a rope here. ________ badminton.

a. Let play

b. Let’s playing

c. Let’s béo play

d. Let’s play

28. What’s your ___________ sport? – It’s football.

a. favourite

b. like

c. best

d. love

29. They _________ for Sport Day now.

a. is practising

b. are practising

c. do practise

d. will practising

30. _______ Phong going béo do on Sport Day?

a. What’re

b. When’s

c. What’s

d. What does

Find the mistake in each sentence.

31. When will Sport Day be on your school?

a. when

b. Will

c. be

d. on

32. I am going béo playing football with my classmate on this day.

a. am

b. playing

c. going

d. with

33. Where do Peter and Linda? –They are in the garden.

a. where

b. are

c. do

d. in the garden

34. What you like béo take part in the Sport day at school?

a. What

b. take part in

c. at

d. like béo

35. Do you like play computer games?

a. do

b. play

c. computer games

d. like

36. Why do you want play sport?

a. why

b. do

c. play

d. sport

Translate into English.

37. Ngày Quốc Tế Thiếu Nhi diễn ra vào ngày nào?

a. When will Children’s Day be?

b. When will Teachers’ Day be?

c. When will Independence Day be?

d. When will Sport Day be?

38. Hằng sẽ tham dự hoạt động gì trong Ngày hội thể thao?

a. What is Hang going béo do on Teachers’ Day?

b. What will Hang play?

c. What is Hang’s sister going béo do on Sport Day?

d. What is Hang going béo do on Sport Day?

39. Bạn thích môn thể thao nào? – Tôi thích chơi cờ

a. What sports do you like? – I like swimming.

b. What sports do you like? – I like playing chess.

c. What do you like best? – I like playing chess.

d. Do you like playing chess? – I like playing chess.

Put the words in the correct order.

40. is/ Teachers’/ Day/ today/ our

a. Today is our Teachers’ Day.

b. Today is Teachers’ Day our.

41. the/ are/ Lan/ in/ room/ and/ Nga/ singing

a. Nga and Lan are singing in the room.

b. Nga and Lan are the singing in room.

42. When/ will/ the/ singing/ contest/ be/?

a. When will the contest singing be?

b. When will the singing contest be?

43. stadium/ school/ is/ a/ our/ near/ there

a. There is a stadium near our school.

b. There is near a stadium our school.

44. teachers/ Day/ give/ flowers/ we/ the/ and/ cards/ béo/ on/ Teachers’

a. We give teachers the flowers and cards béo on Teachers’ Day.

b. We give flowers and cards béo the teachers on Teachers’ Day.

45. Nam/ Minh/ going/ do/ are/ and/ béo/ shuttlecock kicking

a. Are Nam and Minh going béo do shuttlecock kicking.

b. Nam and Minh are going béo do shuttlecock kicking.

46. Sumo/ national/ Japan’s/ is/ sport

a. Sumo is national Japan’s sport.

b. Sumo is Japan’s national sport.

47. Jame/ but/ she/ loves/ badminton/ doesn’t/ it/ playing/ play/,

a. Jame loves playing badminton, but she doesn’t play it.

b. Jame loves play badminton, but she doesn’t playing it.

48. last/ festival/ had/ school/ sports/ my/ Sunday

a. My school had sports festival last Sunday.

b. My school had festival sports last Sunday.

49. you/ play/ will/ next/ hide and seek/ Saturday/?

a. Will you play hide and seek next Saturday?

b. You will play hide and seek next Saturday?

50. the/ classmates/ music/ take/ in/ event/ will/ my/ part

a. The classmates will take part in my event music.

b. My classmates will take part in the music event.

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out

1 – c; 2 – a; 3 – d; 4 – d; 5 – b; 6 – d;

Complete each word.

7 – a; 8 – c; 9 – d; 10 – b;

Choose the correct answer

11 – b; 12 – d; 13 – c; 14 – c; 15 – b;

16 – d; 17 – c; 18 – b; 19 – a; 20 – d;

21 – b; 22 – d; 23 – a; 24 – d; 25 – b;

26 – a; 27 – d; 28 – a; 29 – b; 30 – c;

Find the mistake in each sentence

31 – d; 32 – b; 33 – c; 34 – a; 35 – b; 36 – c;

Translate into English.

37 – a; 38 – d; 39 – b;

Put the words in the correct order

40 – a; 41 – a; 42 – b; 43 – a; 44 – b;

45 – b; 46 – b; 47 – a; 48 – a; 49 – a; 50 – b;

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. clock

B. city

C. class

D. come

2. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

3. A. open

B. close

C. come

D. old

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. party

B. swim

C. like

D. play

2. A. next month

B. tomorrow

C. next week

D. last Sunday

3. A. by car

B. by boat

C. by motorbike

D. by bike

4. A. one

B. once

C. twice

D. three times

5. A. comic book

B. story

C. science book

D. film

Exercise 3: Choose the correct answer

1. _______ are you looking for? – I am looking for Henry

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

2. Will they ______ Sports Day? – Yes, they will

A. join

B. take part in

C. do

D. practise

3. What ______ your mother ______? – She is a doctor

A. does – do

B. is – doing

C. will – do

D. did – do

4. _______ she take part in the singing contest? – Yes, she will

A. Does

B. Did

C. Will

D. Is

5. When ______ dinner? – Usually at 7 p.m

A. have you

B. you are having

C. do you have

D. will you have

6. Is he going béo take part in the Sports Day? – No, he __________

A. not

B. will be not

C. was not

D. is not

7. Sports Day will be on this weekend. Let’s ______ hard for it

A. practices

B. practice

C. practising

D. practised

8. Out class will play _______ class 5D. Let’s try hard!

A. for

B. béo

C. about

D. against

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

against

Sunday

because

friends

playing

My name is Quan. Today is Saturday. Tomorrow is Sunday. The Sports Day is on (1) ______. I’m looking forward béo this day because I love (2) _______ sports very much. I am going béo play football. Our class will play (3) ______ class 5D. They are a good team but we will try our best béo win the match. My (4) _______ join the Sports Day, too. Lan Anh is going béo play badminton. Manh is going béo play basketball. We all love sports (5) ________ playing sports is very good for health.

Exercise 5: Read the text and write the answers

The music festival will be at my school on National Day. Some pupils in my class are going béo take part in it. Tom and Linda are going béo play the piano. Nam is going béo play the guitar. Mai and Mary are going béo dance hip hop. Tony and Phong are going béo sing some English songs. We are practising hard for the festival. We hope we will have a good time.

1. When will the music festival be?

_________________________________________

2. Who is going béo play the piano?

_________________________________________

3. Who is going béo play the guitar?

_________________________________________

4. What are Tony and Phong going béo do?

_________________________________________

5. What are Mai and Mary going béo do?

_________________________________________

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We/ going béo/ are/ new clothes/ buy

_________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sports/ this/./

_________________________________________

3. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ béo/ going

_________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. C

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A

2. D

3. B

4. A

5. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. C

5. C

6. D

7. B

8. D

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

1. Sunday

2. playing

3. against

4. friends

5. because

Exercise 5: Read the text and write the answers

1. The music festival will be on National Day

2. Tom and Linda are going béo play the piano

3. Nam is going béo play the guitar

4. They are going béo sing some English songs

5. They are going béo dance hip hop

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We are going béo buy new clothes

2. Sports Day will be this weekend

3. Linda is going béo play table quần vợt

5. Đề số 5

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ).

1. HE_D_CH_

2. B_CK_C_E

3. _OOT_A_HE

4. FE_E_

5. S_R_TH_O_T

6. S_O_AC_ A_H_

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

Matter; should; backache; because; dentist;

1. My grandmother has a (1) ………………

2. Mary has béo go the (2) ………………… because she has a toothache.

3. What’s the (3) ………………………. with Phong?

4. You (4) …………………………….. take some medicines.

5. Linda can’t go béo school (5) ………………….. she has a headache.

3. Match the sentence with an appropriate response. ( Nối các câu thích hợp với nhau).

1. I have a headache.

a. He shouldn’t carry heavy things.

2. What’s the matter with her?

b. You should brush the teeth regularly and shouldn’t eat sweets.

3. My grandfather has a backache.

c. You should take a rest.

4. I have a toothache. What should I do, doctor?

d. He has a sore throat.

5. Minh has a pain in his throat.

e. She has a fever.

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1. doesn’t/ well./ feel/ Linda/ very/

………………………………………………………………………….

2. a/ bad/ I/ can’t/ cough/ go/ I/ béo/ , so / school./have/

…………………………………………………………………………

3. eat/ shouldn’t/ much/ too/ You/ ice-cream./

………………………………………………………………………..

4. matter/ grandmother?/ the/ your/ with/ What’s/

…………………………………………………………………………

5. rest./ should/ Mai/ a/ take/

……………………………………………………………………….

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

Health; toothache; doctor; school; water;

It was very cold today. Mai, Phong, Linda and David can’t go béo (1) ……………. They have different (2) ……………………problem. Mai has a flu. She should take some medicines and drink enough (3) ………………… Phong has a high fever. He has béo go béo the (4) …………………….. Linda has a head ache. She should stayhome and take a rest. My last classmate is a absent today is David. He has a (5) …………………. He has béo go béo the dentist. I hope my friends will get better soon.

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1. What’s the matter with Mai?

…………………………………………………………………….…

2. What’s the matter with Phong?

………………………………………………………………………

3. What should Linda do?

………………………………………………………………………

4. What’s the matter with David?

………………………………………………………………………

5. Where does David have béo go?

……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ ).

1. HEADACHE

2. BACKACHE

3. TOOTHACHE

4. FEVER

5. SORETHROAT

6. STOMACHACHE

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

1 – backache; 2 – dentist; 3 – matter; 4 – should; 5 – because

3. Match the sentence with an appropriate response. (Nối các câu thích hợp với nhau).

1. C; 2. E; 3. A; 4. B; 5. D;

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1 – Linda doesn’t feel very well.

2 – I have a bad cough, so I can’t go béo school.

3 – You shouldn’t eat too much ice – cream.

4 – What is the matter with your grandmother?

5 – Mai should take a rest.

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

1 – school; 2 – health; 3 – water; 4 – doctor; 5 – toothache

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1 – She has a flu.

2 – He has a high fever.

3 – She should stay at home and take a rest.

4 – He has a toothache.

5 – He has béo go béo the dentist.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo

Chúc các em học tập tốt!

.

Xem thêm thông tin Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 năm 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt

Dưới đây là Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt đã được Happy Home biên soạn. Với các dạng đề không giống nhau, các em sẽ có dịp luyện tập cũng như củng cố tri thức đã học trong chương trình lớp 5. Mời các em cùng xem cụ thể tư liệu ngay sau đây.
BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 5 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC HUỲNH MẪN ĐẠT

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. fox

B. crow

C. lamp

D. hare

2. A. kind

B. gentle

C. story

D. clever

3. A. reading

B. evening

C. speaking

D. helping

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: ______________

4. go

: ______________

2. sit

: ______________

5. book

: ______________

3. study

: ______________

6. wait

: ______________

Exercise 3: Read and match

1. What are you doing?

A. Yes, I do. I love reading books so much

2. Do you like reading books, Tom?

B. Because it’s quiet

3. Why do you like reading books in the library?

C. Mai An Tiem is

4. What is the princess like?

D. I’m cooking in the kitchen

5. Who is the main character in this story?

E. She is kind and intelligent

Exercise 4: Choose the correct answer

1. My father is a __________ policeman.

A. brave

B. không tính phí

C. fine

D. short

2. ________ you _________ Tam and Cam yesterday?

A. Did – read

B. Do – read

C. Are – reading

D. All A, B, C

3. They are _____ at learning English

A. like

B. hard

C. good

D. nice

4. Take an umbrella with you. It ________ outside

A. rains

B. rain

C. rained

D. is raining

5. My mother is reading a book. She often ________ books in her không tính phí time

A. reads

B. read

C. reading

D. reader

6. How ______ your brother practise English reading? – He often reads short stories

A. does

B. doesn’t

C. do

D. don’t

7. What is _______ father like? – He is kind but strict

A. you

B. yours

C. yourself

D. your

8. Phong did not go béo the party yesterday because he _______ sick

A. is

B. am

C. are

D. was

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He (can, borrow) her car when she (come) back

__________________________________________________

2. What (be) their names? – Their names (be) Tam and Cam

__________________________________________________

3. She (stay) there for 3 weeks when she come here

__________________________________________________

4. He (watch) TV every day. He (watch) TV now

__________________________________________________

5. What his teacher (look) like? – She (be) tall and thin

__________________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where is Doraemon from? (come)

__________________________________________________

2. What is your favorite book? (like)

__________________________________________________

3. I have English on Tuesday and Thursday

__________________________________________________

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. often/ do/ how/ have/ you/ your/ lesson/ favorite/ ?/

__________________________________________________

2. new/ words/ write/ I/ notebook/ my/ in/ ./

__________________________________________________

3. very/ poor/ boy/ but/ he/ is/ about/ a/ talented./ story/ is/ The

__________________________________________________

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

singing

reading

Japan

Korean

has

doesn’t

favorite

like

My brother, Pam studies at a Primary School. He is in class 5E. He is a fan of (1) ______. He (2) _______ a big bookshelf with a lot of books and stories. He likes reading folk tales in his không tính phí time. His (3) ________ story is Aladdin and the Magic Lamp. He is afraid of ghosts so he (4) ________ like ghost stories. He sometimes reads comic books. Now he is reading Doraemon. Doraemon is a story from (5) ________. The main character is very helpful. Sometimes, his friends can come béo his house and borrow his books when he finish reading them.

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. C

2. C

3. B

Exercise 2: Write these verbs in V-ing form

1. write

: writing

4. go

: going

2. sit

: sitting

5. book

: booking

3. study

: studying

6. wait

: waiting

Exercise 3: Read and match

1. D

2. A

3. B

4. E

5. C

Exercise 4: Choose the correct answer

1. A

2. A

3. C

4. D

5. A

6. A

7. D

8. D

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. He can borrow her car when she comes back

2.What are their names? – Their names are Tam and Cam

3.She stays there for 3 weeks when she come here

4.He watches TV every day. He is watching TV now

5.What does his teacher look like? – She is tall and thin

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Where does Doraemon come from?

2. What book do you like?

3. I have English twice a week

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. How often do you have your favorite lesson?

2. I write new words in my notebook.

3. The story is about a poor boy but he is very talented

Exercise 8: Read the following text and choose the most suitable word béo fill in each blank. There are three extra words

1. reading

2. has

3. favorite

4. doesn’t

5. Japan

2. Đề số 2

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. Slo_ly

2. Ro_r

3. Q_i_tl_

4. _yth_n

5. P_ac_c_

6. P_nd_

7. _ov_

8. L_u_ly

9. _o_ il_a

10. B_a_tif_ll_

II. Read and match:

1. Where did you go yesterday?

a. Yes, I did. They were really noisy.

2. What did the lions do when you were there?

b. I saw a baby elephant and some other

animals.

3. When did you go béo the zoo?

c. They were big and moved slowly.

4. Who did you go with?

d. They roared loudly.

5. Did you see any monkeys?

e. Yes, the tigers were very fast.

6. What is the elephants like?

f. I went there at 8 a.m.

7. What did you see at the zoo?

g. By bus.

8. Did you go béo the zoo last weekend?

h. No, I didn’t.

9. How did you get there?

i. I went there with my classmates.

10. Did you see any tigers?

j. I went béo the zoo.

III. Put the words in correct order:

1. Did/ week/ you/ béo/ the/ go/zoo/,/ Phong/ last/?

………………………………………………………………………………..

2. did/ the/ do/ What/ when/ you/ there/ peacocks/ were/?

………………………………………………………………………………..

3. pandas/ saw/ two/ at/ the/ She/ zoo/.

………………………………………………………………………………..

4. are/ the/ your/ zoo/ favourite/ animals/ What/ at/?

…………………………………………………………………………………

5. moved/ The/ python/ slowly/ really/ and/ quietly/.

…………………………………………………………………………………

6. The/ slowly/ pandas/ really/ things/ dễ thương/ were/ and/ did/.

……………………………………………………………………………………..

7. The/ was/ moved/ quickly/ gorillas/ Nam/ at/ the/ when/ zoo/.

………………………………………………………………………………………

8. Hung/ circus/ the/and/ I/ a/ saw/ lot/ animals/ of/in/.

………………………………………………………………………………………

9. Mai/ fast/ the/ because/ tigers/ they/ liked/were/.

………………………………………………………………………………………

10. The/ down/ monkeys/ up/ and/ very/ jumped/quickly/.

………………………………………………………………………………………..

IV. Read and complete:

A) bus – what – animals – zoo – how – where

1……………………………. did you go last week?

2. I went béo the …………………………….

3. …………………………… did you go béo the zoo?

4. I went there by …………………………… .

5. …………………………… did you see at the zoo?

6. I saw a lot of …………………………… .

B) like – go – big – slowly – zoo – animals

A: I didn’t see you yesterday. Where did you (1) …………………………… ?

B: I went béo the (2) …………………………….

A: What did you see there?

B: I saw some (3) ……………………………. I enjoyed looking at the baby elephant.

A: What was it (4) ……………………………?

B: It was very (5) …………………………….

A: What did it do when you were there?

B: I t moved (6) …………………………… and quietly.

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I/ go swimming/ yesterday/.

………………………………………………………………………………………..

2. Nhung/ wash/ the dishes/.

………………………………………………………………………………………….

3. my mother/ go shopping/ with/ friends/

………………………………………………………………………………………….

4. Lan/ cook/ chicken noodles/

………………………………………………………………………………………….

5. Nam/ I/ study/ hard/ last weekend/.

………………………………………………………………………………………….

6. my father/ play/ table quần vợt/

………………………………………………………………………………………….

7. last night/ Phong/ listen/ music/ for two

………………………………………………………………………………………….

8. they/ have/ nice/ week.

…………………………………………………………………………………………..

9. she/ go/ supermarket

……………………………………………………………………………………………

10. We/ not go/ school last week/.

……………………………………………………………………………………………

VI. Read and fill the blanks.

My name is Linda. Our school trip was last Monday. We went béo the zoo and saw a lot of animals. I saw tigers. They are big. When I was there, they ate fast. Peter saw crocodiles, they are long and they have got big mouths. Jennies saw pandas, they are dễ thương and when she was there, they ate bamboos slowly.

1. The school trip was last ___________.

2. They went béo the ______.

3. ____ are big.

4. ____________ saw crocodiles. They are _________ and they have _____ mouths.

5. Jennie saw ________. They ate ____ slowly.

ĐÁP ÁN

I. Fill in the blank with a suitable letter:

1. slowly

2. roar

3. quitely

4. Python

5. Peacock

6. Panda

7. move

8. loudly

9. Gorilla

10. Beautifully

II. Read and match:

1 – j; 2 – d; 3 – f; 4 – i; 5 – a;

6 – c; 7 – b; 8 – h; 9 – g; 10 – e;

III. Put the words in correct order:

1 – Did you go béo the zoo last weekend, Phong?

2 – What did the peacocks do when you were there?

3 – She saw two pandas at the zoo.

4 – What are your favorite animals at the zoo?

5 – The python moved really slowly and quietly.

6 – The pandas were really dễ thương and did things slowly.

7 – The gorillas moved quickly when Nam was at the zoo.

8 – Hung and I saw a lot of animals in the circus.

9 – Mai liked the tigers because they were fast.

10 – The monkeys jumped up and down very quickly.

IV. Read and complete:

A)

1 – Where; 2 – zoo; 3 – How; 4 – bus; 5 – what; 6 – animals;

B)

1 – go; 2 – zoo; 3 – animals; 4 – like; 5 – big; 6 – slowly;

V. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1 – I went swimming yesterday.

2 – Nhung washed the dishes.

3 – My mother went shopping with my friends.

4 – Lan cooked chicken noodles.

5 – Nam and I studied hard last weekend.

6 – My father played table quần vợt.

7 – Last night Phong listened béo music for two hours.

8 – They had nice week.

9 – She went béo the supermarket.

10 – We didn’t go béo the school last week.

VI. Read and fill the blanks.

1. The school trip was last ____Monday_______.

2. They went béo the ___zoo___.

3. __Tigers__ are big.

4. ______Peter______ saw crocodiles. They are ____long_____ and they have ___big__ mouths.

5. Jennie saw ___pandas_____. They ate __bamboos__ slowly.

3. Đề số 3

Choose the odd one out

1. a. years

b. subjects

c. week

d. months

2. a. toothache

b. mouth

c. hand

d. stomach

3. a. travelled

b. visited

c. drove

d. speak

4. a. doing

b. going

c. swimming

d. spring

5. a. Chinese

b. Japan

c. American

d. Cambodian

6. a. Monday

b. Sunday

c. Friday

d. today

Complete each word.

7. F_OTB_LL

a. O/ A

b. A/ A

c. O/ E

d. A/ O

8. W_IGHT LI_TING

a. E/ G

b. A/ F

c. E/ F

d. A/ G

9. BA_ _BALL

a. S/ I

b. K/ E

c. S/ O

d. S/ E

10. _NTI_

a. U/ G

b. U/ L

c. O/ L

d. A/ L

Choose the correct answer.

11. _________ will the Sports Day take place?

a. When

b. Where

c. Why

d. Which

12. What song are you going béo _________ in the contest?

a. draw

b. play

c. show

d. sing

13. When will Teacher’s Day be? – ____________

a. It’ll be in Saturday

b. It’s on Saturday

c. It’ll be on Saturday

d. It be on Saturday

14. ___________? – They are going béo play football.

a. Where are they?

b. When are they going béo play football?

c. What are they going béo do on Sport Day?

d. What do they going béo do on Sport Day?

15. Today is Thursday. Tomorrow is __________

a. Sunday

b. Friday

c. Saturday

d. weekend

16. Are they excited about Sport Day? – ________

a. Yes, they do

b. Yes, they aren’t

c. No, they don’t

d. Yes, they are

17. ________ you play football or baseball on Sport Day?

a. Are

b. Do

c. Will

d. Were

18. Will the Singing Contest on _________, September.

a. twice

b. 2nd

c. two

d. second

19. ________ Linda and Ngoc going béo play table quần vợt on the Sport Day?

a. Are

b. Is

c. Will

d. Do

20. When will _________ be?

a. Teacher Day

b. Teachers Day

c. Day’s Teacher

d. Teachers’ Day

21. What are Nhung and Lan going béo do on Sport Day? – ________

a. They will play basketball

b. They are going béo play basketball

c. Sure

d. They love play basketball

22. Will Nana’s sister ________ the Drawing Contest?

a. take place

b. participant

c. take part

d. participate in

23. 2/9 is Vietnamese _________

a. Independence Day

b. Children’s Day

c. Sport Day

d. Teachers’ Day

24. Will you take part in the Sport Day? – __________

a. Yes, I won’t

b. Yes, I am

c. Yes, I do

d. Sure

25. Are you going béo play table quần vợt on Sports Day?

a. Yes, I do

b. No, I play quần vợt, not table quần vợt

c. No, I won’t

d. Yes, I play quần vợt

26. The children give flowers and ________ béo teachers on Teachers’ Day.

a. badminton

b. presents

c. nothing

d. chess

27. We have a rope here. ________ badminton.

a. Let play

b. Let’s playing

c. Let’s béo play

d. Let’s play

28. What’s your ___________ sport? – It’s football.

a. favourite

b. like

c. best

d. love

29. They _________ for Sport Day now.

a. is practising

b. are practising

c. do practise

d. will practising

30. _______ Phong going béo do on Sport Day?

a. What’re

b. When’s

c. What’s

d. What does

Find the mistake in each sentence.

31. When will Sport Day be on your school?

a. when

b. Will

c. be

d. on

32. I am going béo playing football with my classmate on this day.

a. am

b. playing

c. going

d. with

33. Where do Peter and Linda? –They are in the garden.

a. where

b. are

c. do

d. in the garden

34. What you like béo take part in the Sport day at school?

a. What

b. take part in

c. at

d. like béo

35. Do you like play computer games?

a. do

b. play

c. computer games

d. like

36. Why do you want play sport?

a. why

b. do

c. play

d. sport

Translate into English.

37. Ngày Quốc Tế Thiếu Nhi diễn ra vào ngày nào?

a. When will Children’s Day be?

b. When will Teachers’ Day be?

c. When will Independence Day be?

d. When will Sport Day be?

38. Hằng sẽ tham dự hoạt động gì trong Ngày hội thể thao?

a. What is Hang going béo do on Teachers’ Day?

b. What will Hang play?

c. What is Hang’s sister going béo do on Sport Day?

d. What is Hang going béo do on Sport Day?

39. Bạn thích môn thể thao nào? – Tôi thích chơi cờ

a. What sports do you like? – I like swimming.

b. What sports do you like? – I like playing chess.

c. What do you like best? – I like playing chess.

d. Do you like playing chess? – I like playing chess.

Put the words in the correct order.

40. is/ Teachers’/ Day/ today/ our

a. Today is our Teachers’ Day.

b. Today is Teachers’ Day our.

41. the/ are/ Lan/ in/ room/ and/ Nga/ singing

a. Nga and Lan are singing in the room.

b. Nga and Lan are the singing in room.

42. When/ will/ the/ singing/ contest/ be/?

a. When will the contest singing be?

b. When will the singing contest be?

43. stadium/ school/ is/ a/ our/ near/ there

a. There is a stadium near our school.

b. There is near a stadium our school.

44. teachers/ Day/ give/ flowers/ we/ the/ and/ cards/ béo/ on/ Teachers’

a. We give teachers the flowers and cards béo on Teachers’ Day.

b. We give flowers and cards béo the teachers on Teachers’ Day.

45. Nam/ Minh/ going/ do/ are/ and/ béo/ shuttlecock kicking

a. Are Nam and Minh going béo do shuttlecock kicking.

b. Nam and Minh are going béo do shuttlecock kicking.

46. Sumo/ national/ Japan’s/ is/ sport

a. Sumo is national Japan’s sport.

b. Sumo is Japan’s national sport.

47. Jame/ but/ she/ loves/ badminton/ doesn’t/ it/ playing/ play/,

a. Jame loves playing badminton, but she doesn’t play it.

b. Jame loves play badminton, but she doesn’t playing it.

48. last/ festival/ had/ school/ sports/ my/ Sunday

a. My school had sports festival last Sunday.

b. My school had festival sports last Sunday.

49. you/ play/ will/ next/ hide and seek/ Saturday/?

a. Will you play hide and seek next Saturday?

b. You will play hide and seek next Saturday?

50. the/ classmates/ music/ take/ in/ event/ will/ my/ part

a. The classmates will take part in my event music.

b. My classmates will take part in the music event.

ĐÁP ÁN

Choose the odd one out

1 – c; 2 – a; 3 – d; 4 – d; 5 – b; 6 – d;

Complete each word.

7 – a; 8 – c; 9 – d; 10 – b;

Choose the correct answer

11 – b; 12 – d; 13 – c; 14 – c; 15 – b;

16 – d; 17 – c; 18 – b; 19 – a; 20 – d;

21 – b; 22 – d; 23 – a; 24 – d; 25 – b;

26 – a; 27 – d; 28 – a; 29 – b; 30 – c;

Find the mistake in each sentence

31 – d; 32 – b; 33 – c; 34 – a; 35 – b; 36 – c;

Translate into English.

37 – a; 38 – d; 39 – b;

Put the words in the correct order

40 – a; 41 – a; 42 – b; 43 – a; 44 – b;

45 – b; 46 – b; 47 – a; 48 – a; 49 – a; 50 – b;

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. clock

B. city

C. class

D. come

2. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

3. A. open

B. close

C. come

D. old

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A. party

B. swim

C. like

D. play

2. A. next month

B. tomorrow

C. next week

D. last Sunday

3. A. by car

B. by boat

C. by motorbike

D. by bike

4. A. one

B. once

C. twice

D. three times

5. A. comic book

B. story

C. science book

D. film

Exercise 3: Choose the correct answer

1. _______ are you looking for? – I am looking for Henry

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

2. Will they ______ Sports Day? – Yes, they will

A. join

B. take part in

C. do

D. practise

3. What ______ your mother ______? – She is a doctor

A. does – do

B. is – doing

C. will – do

D. did – do

4. _______ she take part in the singing contest? – Yes, she will

A. Does

B. Did

C. Will

D. Is

5. When ______ dinner? – Usually at 7 p.m

A. have you

B. you are having

C. do you have

D. will you have

6. Is he going béo take part in the Sports Day? – No, he __________

A. not

B. will be not

C. was not

D. is not

7. Sports Day will be on this weekend. Let’s ______ hard for it

A. practices

B. practice

C. practising

D. practised

8. Out class will play _______ class 5D. Let’s try hard!

A. for

B. béo

C. about

D. against

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

against

Sunday

because

friends

playing

My name is Quan. Today is Saturday. Tomorrow is Sunday. The Sports Day is on (1) ______. I’m looking forward béo this day because I love (2) _______ sports very much. I am going béo play football. Our class will play (3) ______ class 5D. They are a good team but we will try our best béo win the match. My (4) _______ join the Sports Day, too. Lan Anh is going béo play badminton. Manh is going béo play basketball. We all love sports (5) ________ playing sports is very good for health.

Exercise 5: Read the text and write the answers

The music festival will be at my school on National Day. Some pupils in my class are going béo take part in it. Tom and Linda are going béo play the piano. Nam is going béo play the guitar. Mai and Mary are going béo dance hip hop. Tony and Phong are going béo sing some English songs. We are practising hard for the festival. We hope we will have a good time.

1. When will the music festival be?

_________________________________________

2. Who is going béo play the piano?

_________________________________________

3. Who is going béo play the guitar?

_________________________________________

4. What are Tony and Phong going béo do?

_________________________________________

5. What are Mai and Mary going béo do?

_________________________________________

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We/ going béo/ are/ new clothes/ buy

_________________________________________

2. Day/ will/ be/ weekend/ Sports/ this/./

_________________________________________

3. table/ play/ Linda/ is/ quần vợt/ béo/ going

_________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. C

Exercise 2: Choose the odd one out

1. A

2. D

3. B

4. A

5. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. B

3. A

4. C

5. C

6. D

7. B

8. D

Exercise 4: Read and complete the text with the words in the box

1. Sunday

2. playing

3. against

4. friends

5. because

Exercise 5: Read the text and write the answers

1. The music festival will be on National Day

2. Tom and Linda are going béo play the piano

3. Nam is going béo play the guitar

4. They are going béo sing some English songs

5. They are going béo dance hip hop

Exercise 6: Reorder these words béo have correct sentences

1. We are going béo buy new clothes

2. Sports Day will be this weekend

3. Linda is going béo play table quần vợt

5. Đề số 5

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ).

1. HE_D_CH_

2. B_CK_C_E

3. _OOT_A_HE

4. FE_E_

5. S_R_TH_O_T

6. S_O_AC_ A_H_

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

Matter; should; backache; because; dentist;

1. My grandmother has a (1) ………………

2. Mary has béo go the (2) ………………… because she has a toothache.

3. What’s the (3) ………………………. with Phong?

4. You (4) …………………………….. take some medicines.

5. Linda can’t go béo school (5) ………………….. she has a headache.

3. Match the sentence with an appropriate response. ( Nối các câu thích hợp với nhau).

1. I have a headache.

a. He shouldn’t carry heavy things.

2. What’s the matter with her?

b. You should brush the teeth regularly and shouldn’t eat sweets.

3. My grandfather has a backache.

c. You should take a rest.

4. I have a toothache. What should I do, doctor?

d. He has a sore throat.

5. Minh has a pain in his throat.

e. She has a fever.

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1. doesn’t/ well./ feel/ Linda/ very/

………………………………………………………………………….

2. a/ bad/ I/ can’t/ cough/ go/ I/ béo/ , so / school./have/

…………………………………………………………………………

3. eat/ shouldn’t/ much/ too/ You/ ice-cream./

………………………………………………………………………..

4. matter/ grandmother?/ the/ your/ with/ What’s/

…………………………………………………………………………

5. rest./ should/ Mai/ a/ take/

……………………………………………………………………….

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

Health; toothache; doctor; school; water;

It was very cold today. Mai, Phong, Linda and David can’t go béo (1) ……………. They have different (2) ……………………problem. Mai has a flu. She should take some medicines and drink enough (3) ………………… Phong has a high fever. He has béo go béo the (4) …………………….. Linda has a head ache. She should stayhome and take a rest. My last classmate is a absent today is David. He has a (5) …………………. He has béo go béo the dentist. I hope my friends will get better soon.

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1. What’s the matter with Mai?

…………………………………………………………………….…

2. What’s the matter with Phong?

………………………………………………………………………

3. What should Linda do?

………………………………………………………………………

4. What’s the matter with David?

………………………………………………………………………

5. Where does David have béo go?

……………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. Complete each word. (Hoàn thành mỗi từ ).

1. HEADACHE

2. BACKACHE

3. TOOTHACHE

4. FEVER

5. SORETHROAT

6. STOMACHACHE

2. Complete the sentence with the correct word. (Hoàn thành các câu sau với các từ chuẩn xác).

1 – backache; 2 – dentist; 3 – matter; 4 – should; 5 – because

3. Match the sentence with an appropriate response. (Nối các câu thích hợp với nhau).

1. C; 2. E; 3. A; 4. B; 5. D;

4. Put the words in the correct order. (Đặt các từ theo đúng quy trình).

1 – Linda doesn’t feel very well.

2 – I have a bad cough, so I can’t go béo school.

3 – You shouldn’t eat too much ice – cream.

4 – What is the matter with your grandmother?

5 – Mai should take a rest.

5. Complete the passage with the given words. ( Hoàn thành đoạn văn bằng những từ cho sẵn ).

1 – school; 2 – health; 3 – water; 4 – doctor; 5 – toothache

6. Read the passage above again and answer the question. ( Đọc lại đoạn văn và giải đáp các câu hỏi sau ).

1 – She has a flu.

2 – He has a high fever.

3 – She should stay at home and take a rest.

4 – He has a toothache.

5 – He has béo go béo the dentist.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Huỳnh Mẫn Đạt. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng
Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo
Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trần Bình Trọng

183

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Minh Đạo

170

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Phan Văn Trị

206

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Hàn Hải Nguyên

207

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Trưng Trắc

142

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 5 5 2021 Trường Tiểu học Hưng Việt

218

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Huỳnh #Mẫn #Đạt

#Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Huỳnh #Mẫn #Đạt

Happy Home

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button