Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng

Nội Dung Bài Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoà ng

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng

Nhằm mục đích giúp các em học sinh lớp 8 có tài liệu ôn tập rèn luyện chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới, Happy Home giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng với phần đề bài và đáp án cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.
BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS ĐINH TIÊN HOÀNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1. Yoga helps us learn ___________ béo co-ordinate breathing and movement.

A. what       

B. when      

C. why        

D. how

2. Don’t worry. It is ____________ béo travel béo that village event at night.

A. safe        

B. unsafe    

C. difficult  

D. inconvenient

3. Life in a small town is __________ than that in a big city.

A. peaceful 

B. much peaceful  

C. less peaceful     

D. much more peaceful

4. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ___________ house.

A. communication

B. community       

C. communal        

D. commune

5. The Viet people have many ___________ customs and crafts.

A. tradition 

B. traditional         

C. culture    

D. customary

6. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When     

B. Which    

C. How many       

D. How often

7. There are lots of ____________ objects displayed in Vietnam Museum of Ethnology

A. value

B. valued

C. valuable

D. valuably

8. Many ethnic minority students have béo ___________ a long way béo their schools everyday.

A. travel

B. ride

C. pass

D. get

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. He spoke __________ about the life in the countryside in Viet Nam. (optimistic)

2. All of us can realize the ____________ atmosphere in the countryside life. (peace)

3. Some of the ____________ have lived here all their lives. (village)

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. tasty

B. mall

C. stadium

D. change

2. A. exhibition

B. neighborhood

C. nóng

D. humid

3. A. just

B. summer

C. much

D. ruler

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. A. simple

B. polite

C. formal

D. instant

2. A. suspicion

B. telephone

C. relation

D. direction

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

 My village is about 50 kilometers from the city center. It is a very (1)_________ place where people (2)_________ flowers and vegetables only. It is very famous of its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people (3)___________ cool. In spring, my village looks (4)____________ a carpet with plenty of colors. Tourists come béo visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time (5)___________ the roses.

1.      A. beauty

B. beautiful

C. beautify

D. beautifully

2.      A. plant

B. plants

C. grow up

D. grows up

3.      A. feel

B. feeling

C. felt

D. béo feel

4.      A. as

B. like

C. alike

D. same

5.      A. water

B. watering

C. béo water

D. watered

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. The first Brau _______________(come) béo Vietnam about a century ago.

2. The majority of people in Vietnam _______________(belong) béo the Kinh ethnic group.

3. Hoa Ban festival ____________(start) on March 17thand ____________(end) on March 19th.

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter – I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter ad eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

1. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring        

B.Leaves in autumn.

C.The wild animals and plants. 

D.The change of seasons.

2. What does the word “them” in line 2 refer béo?

A.Four season       

B.Winter and autumn

C.Countryside people     

D.Plants

3. In the countryside which season can we buy strawberries?

A.Spring     

B.Summer

C.Autumn   

D.Winter

4. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A.Because it was frozen  

B.Because it was contaminated

C.Because it was very fat

D.Because it wasn’t very fresh

5. Which of the following sentences is NOT true?

A.People in the city can grow vegetables all year round.

B.In the countryside turnips are grown in winter

C.The writer often eat frozen and tinned food now.

D.Many city people think they live better than those in the country.

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. It is 5 years since Tom and Mary got married

Tom and Mary ____________________________________________

2. The film was so boring that I fell asleep

Because _________________________________________________

3. They built a new bridge over the river

A new bridge _____________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1.      D

2.      A

3.      D

4.      C

5.      B

6.      B

7.      C

8.      A

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. optimistically

2. peaceful

3. villagers

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. B     2. A     3. D

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. B     2. B

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

1.      B

2.      A

3.      A

4.      B

5.      C

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. came

2. belong

3. starts – ends

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

1.      D

2.      A

3.      B

4.      D

5.      A

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. Tom and Mary have got married for 5 years

2. Because the film was so boring, I fell asleep

A new bridge was built over the river by them

2. Đề số 2

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. I like …………… T-shirt over there better than …………… red one.

2. Where’s …………… USB drive I lent you last week?

3. Is your uncle working in …………… old office building?

4. Her father works as …………… farmer.

5. After this tour you have …………… whole afternoon miễn phí béo explore the city.

6. He said that he wanted béo become …………… electrician.

7. Do you still live in …………… Bristol? 

8. Not only farmers but also city people have béo work hard béo earn …………… living.

9. I’m tired. I need béo sleep for …………… hour.

10. Dancing around the bonfires is one of …………… most common activities of this ethnic people.

Find one mistake in each sentence and correct it.

1.  He adores (A) béo go (B) béo the parties (C) in weekends (D) with his close friend.

2.  Flying kites (A) on the paddle field (B) with other kids is (C) very excited (D) béo him.    

3.  She can (A) swim much (B) more well (C) than anyone else (D) in my class.

4.  What (A) she is truly (B) keen in (C) is classical music not (D) modern music.

5.  Why (A) should (B) we learn (C) about the life of Vietnam’s ethnic minority people (D)?

Read the passage.

No matter (1) ………………. well you take care of your pet, sometimes it runs away or gets lost. Its collar may have broken, or it was scared and ran off. To (2) ………………. loosing your pet, you need béo take care of your house and yard first.

If you use a fence, be sure that there is no way the animal can get under or over it. Make (3) ………………. the gate is locked at all times. Second, don’t let your cat or dog run (4) ………………. the neighborhood. Keep it on a leash or in a cat (5) ………………. at all times. This is important when you take your animal béo the vet, too. Loud noises can scare it (6) ………………. . If the animal is on a leash or in a carrier, it is harder for it béo run away from you.

In case, your pet runs away, you need béo look for it as soon as you (7) ………………. it is missing. Check around your house first. You have béo check everywhere. Make sure béo listen, too. Your cat could be stuck and the only way you will find it is béo hear it (8) ………………. . Alternatively, you should go béo the place where your pet was lost and talk béo everyone. Describe it béo them and give your phone number.

Choose the most suitable word béo fill in the blank.

1. A. how                   B. what                 

C. why                     D. when

2. A. keep                   B. prevent             

C. avoid                    D. stop

3. A. certain               B. sure                   

C. unsure                 D. uncertain

4. A. along                 B. down                

C. around              D. about

5. A. keeper                B. container          

C. carrier                  D. box

6. A. easily                 B. easy                  

C. difficult               D. difficultly

7. A. find                    B. see                    

C. realize                 D. look

8. A. shouting            B. talking              

C. whispering         D. crying

Choose the odd one out.

1.  A. horror                B. romantic           

C. serial                 D. novel

2.  A. scuba-diving     B. ice-skating       

C. swimming          D. wind-surfing

3.  A. the Ede              B. the Kinh           

C. the H’Mong      D. the Tay

4.  A. populous           B. modern             

C. peaceful      D. industrialized

5.  A. love                   B. fancy                

C. adore      D. dislike

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. He likes being indoors. He spends most of his miễn phí time playing c………………. g……………..

2. My grandparents want béo move béo the countryside béo live because it is not n……………….

3. The children are looking forward béo helping their aunts at the h………………. t……………….

4. Vi and Giạm folk songs of NgheTinh was r………………. by UNESCO in 2014.

5. Sapa is very famous for its special market. It is l………………. m……………….       

WRITING  

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny/ like/ play/ drum/ room/ whereas/ Kenny/ enjoy/ gym/ fitness center/ weekends.

2. Drive/ city/ be/ much/ stressful/ drive/ countryside.      

3. People/ countryside/ seem/ have béo/ work/ hard/ people/ city.  

4. Clothing/ the Muong women/ diversified/ that/ men

5.  Muong/ be/ fourth/ largest/ ethnic minority group/ Vietnam/ Viet/ Tay/ Thai.         

ĐÁP ÁN

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. the – the        2. the            3. an

4. a                    5. the            6. an

7. Ø                   8. a               9. an

10. the

Find one mistake in each sentence and correct it.

1. B (going)                2. D (exciting) 

3. C (better)                 4. C (on)

5. (peoples)

Read the passage.

1. A         2. C    3. B    4. C    5. C

6. A         7. C    8. D

Choose the odd one out.

1 – D; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – D;

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. computer games      2. noisy

3. harvest time            4. recognized

5. love market

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny likes playing the drum in his room whereas Kenny enjoys doing gym in the fitness center at weekends.

2. Driving in a city is much more stressful than driving in the countryside.

3. People in the countryside seem béo have béo work harder than people in cities.

4. The clothing of the Muong women is more diversified than that of men.

5. The Muong is the fourth largest ethnic minority group in Vietnam after the Viet, the Tay and the Thai.

3. Đề số 3

I. Choose the best answer

1. Lan ______________ a bad cold yesterday.

A. have    B. has

C. had     D. having.

2. I am not tall enough ______________ that shelf.

A. béo reach     B. reach

C. reaching     D. reached

3. Nam watered the plants ______________.

A. myself     B. himself

C. herself     D. ourselves

4. I will visit my grandmother ______________ she’s sick.

A. so     B. although

C. but     D. because

5. This person is short and thin. She has ______________ hair.

A. long black     B. black long

C. black short    D. long short

6. The earth ______________ around the sun.

A. go     B. béo go

C. goes     D. going

II. Read the passage and answer the questions

Hello! I am Lan. I am in class 8A and I live in Ha Noi. I have five periods a day and I go béo school six days a week. Each period lasts for forty- five minutes. I work hard at school and at home, but I think my parents work harder than me. I spend more than twelve hours of homework every week. Each year, I have a long summer vacation, it is a longest vacation in a year. I stay with my family or visit my relatives during the summer vacation.

1/ Where does Lan live?

………………………………………………………………………

2/ How many days a week does Lan go béo school?

…………………………………………………………………………

3/ How many hours of homework does she spend every week?

…………………………………………………………………………

4/ Does she have a picnic during the summer vacation?

………………………………………………………………………………

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. chemistry    B. children     C. teacher     D. change

2. A. rural             B. drug         C. struggle     D. much

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Mai said béo Susan “I’ll go on a business trip next month.”

Mai told Susan _____________________________________________

2. My mother said béo me “You should practice English every day”

My mother advised me _______________________________________

Đáp án

I. Choose the best answer

1. C

2. A

3. B

4. D

5. A

6. C

II. Read the passage and answer the questions

1/ She lives in Ha Noi.

2/ She goes béo school six days a week.

3/ She spends more than twelve hours of homework every week.

4/ No, she doesn’t.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /k/, các đáp án khác phát âm là /tʃ/)

2. (Đáp án A phát âm là /ʊə/, các đáp án khác phát âm là /ʌ/)

IV. Rearrange the word béo make meaningful sentences

1. Mai told Susan that she would go on a business trip the following month.

2. My mother advised me béo practice English every day.

4. Đề số 4

I. Choose the best answer

1. I’d like béo go on holiday but I haven’t __________________ yet.

A. got enough money

B. got money enough

C. béo get enough money

D. béo get money enough

2. There is a sink ___________ the right side of the room.

A. at     B. in

C. on     D. into

3. The children aren’t old enough béo look after ___________.

A. themselves    B. ourselves

C. herself    D. for themselves

4. Lan can’t go béo the movies because she has ___________ her chores

A. béo make     B. make

C. béo do    D. do

5. There ___________ some sugar in the jar.

A. are     B. is

C. am     D. was

6. Children ___________ drink coffee.

A. oughtn’t béo

B. ought not béo

C. does not ought béo

D. ought béo not

II. Read the passage and answer the questions

This is my close friend, Marry. She is fourteen years old. She lives at 25 Washington street with her parents and her brother, Henry. She is tall and rather fat with long curly dark hair. Marry is sociable, generous and kind. Mai has a lovely smile. She is very sporty. She spends most of her miễn phí time playing sports. She is a volleyball star of our school. I love playing volleyball with her.

1. How old is Marry?

______________________________________________________

2. Who does she live with?

______________________________________________________

3. What does she look like?

______________________________________________________

4. Is Mai sporty?

______________________________________________________

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. enough     B. although     C. though    D. plough

2. A. friend       B. beneath     C. empty     D. chemical

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. The dress was short. She couldn’t wear it.

Her dress wasn’t long ________________________________________

2. I started studying English 5 years ago.

I have studied _______________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer

1. A

2. C

3. A

4. C

5. B

6. B

II. Read the passage and answer the questions

1. She is fourteen years old.

2. She lives with her parents and her brother.

3. She is tall and rather fat with long curly dark hair.

4. Yes, she is.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /f/, các đáp án khác là âm câm)

2. (Đáp án B phát âm là /i/, các đáp án khác phát âm là /e/)

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Her dress wasn’t long enough for her béo wear.

2. I have studied English for 5 years.

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 1 : He did the test ……………………than I did.

A.as bad as

B. more worse

C. worse

D. badder

Question 2 :Please turn of ……………lights when you leave ………………room.

A. the/the

B. a/the

C. a/a

D. the/a

Question 3 :……………..does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A. Where

B. When

C. How

D. What

Question 4 : During the festival, they fly many…………….kites in different shapes and sizes.

A. colour

B. colourful

C. colourless

D. colouring

Question 5 : We will go swimming today…………it is very nóng.

A. so

B. so that

C. because

D. although

Question 6 :So many people nowadays are…………..béo computers and mobile phones. They use them a lot.

A. bored with

B. addicted béo

C. worried about

D. afraid of

Question 7 :Mary’d like béo find ………..more…………the culture of the Ede people in Viet Nam.

A. out/on

B. in/about

C. into/of

D. out/about

Question 8 :It is interesting ……………badminton after school.

A. play

B. béo playing

C. played

D.béo play

Question 9 : Using the computer as your hobby can be……………..béo both your health and your social life.

A. harm

B. béo harm

C. harmful

D. harmless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the most suitable response béo complete each of the following exchanges.

Question 10 :“ – It isn’t a long way from Britain, isn’t it?” – “Yes, but it isn’t as ……………as HongKong.”

A. far

B. farther

C. farthest

D. further

Question 11 :“…………….pass me the newspaper?” – “ Sure. Here you are.”

A. Would you mind

B. Could you please

C. May you

D. Why don’t you

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 12 : A. question       B. mention       C. action       D. education

Question 13 : A. laughed       B. washed       C. danced       D. played

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 14 :

A. nomadic

B. colourful

C. generous

D. countryside

Question 15 :

A. opportunity

B. facility

C. inconvenient

D. optimistic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 16 : This house (A) is more spacious (B) as that white house (C) I bought in Ho Chi Minh City (D) last year.

Question 17 : Do you mind (A) béo speak béo John (B) béo ask him (C) béo help (D) us.

Question 18 : (A) In today’s (B) world, teenagers rely (C) in technology more than (D) in the past.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 :Mai enjoys making crafts, especially bracelets.

A. adores

B. hates

C. detests

D. dislikes

Question 20 :Gardening and hunting still play an important role in the economy of the Laha.

A. convenient

B. significant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 :The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their poor folk literature.

A. beautiful

B. richness

C. rich

D. simple

Question 22 :Ethnic peoples in the mountains have a complicated way of farming.

A. simple

B. complex

C. important

D. easy

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When you game trực tuyến, be careful when you make friends” with strangers. What should you do? Firstly, remember that it is (23)……………béo lie trực tuyến and some of these “trực tuyến friends” maybe adults (24)……………..want béo harm you. Secondly, never give your personal information such as your full name or your hometown. Thirdly, only play trực tuyến games when you have (25)………..antivirus software. In addition, tell your parents what games you are playing and what you love (26)………….them. In short, just like in the real world, you need béo be careful when (27)……………with strangers.

Question 23 :

A. simple

B. difficult

C. happy

D. easy

Question 24 :

A. what

B. who

C. whom

D. whose

Question 25 :

A. updated

B. update

C. updating

D. updates

Question 26 :

A. in

B. béo

C. about

D. with

Question 27 :

A. béo play

B. played

C. play

D. playing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions.

The Lo Lo ethnic group can be divided into Flower Lo Lo and Black Lo Lo. Living in in Lung Cu since ancient time, the Lo Lo people have made many efforts in making homeland suitable for farming. The Lo Lo folklore culture is very rich and unique, demonstrated with dances, songs, legends. The Lo Lo calendar divides a year into 11 months, each corresponding béo an animal name. Decorating on their turbans, shirts, skirts and trousers are particularly colourful.

The ancient bronze drums are very important. The head of each family entitled béo keep the drums which are used only during funerals or festival béo maintain rhythms for dances. The Lo Lo people are among the few ethnic groups in Vietnam who still use bronze drums, a traditional musical instrument closely associated with a legend about the Flood.

Question 28 :How many groups can the Lo Lo ethnic group be divided?

A. three

B. four

C. five

D. two

Question 29 :Where do they live since ancient time?

A. Black

B. Lung Cu

C. Flower

D. Vietnam

Question 30 :The Lo Lo Folklore……………..is very rich and unique, demonstrated with dances, songs and legends.

A. custom

B. festival

C. song

D. culture

Question 31 :How many months are there in a year in Lo Lo calendar?

A. eleven

B. twelve

C. ten

D. eight

Question 32 :When are the bronze drums used?

A. funerals

B. festivals

C. A and B are correct

D. A and B are incorrect

II. WRITING: (2 points)

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

Question 33 :In the countryside, children play more freely than in the city.

⇒ In the city children………………………………………………………….

Question 34 : Who do these beautiful ornaments belong béo?

⇒ Whose………………………………………………………….

Question 35 :Local people sell a lot of local specialities at the open-air market.

⇒ A lot of local specialities………………………………………………………………..

Question 36 : I couldn’t travel béo Sa Pa with my family because of the hurricane.

⇒ The hurricane prevented………………………………………………………………..

Rearrange the words béo make complete sentences

Question 37 :: teenagers /on /Nowadays / more / past / rely / the / than / technology / in.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 38 :first / farm work / trip / countryside / I / had / experience / my / of / on/ the / a / béo.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 39 :all / a computer / problems / sitting / in front of / health / day / cause / can.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 40 :minorities / still / traditional / some / life / in / ways / mountains / their / the / keep /of

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. C

2. A

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. D

9. C

10. B

11. A

12. A

13. D

14. A

15. B

16. B

17. A

18. C

19. B

20. A

21. C

22. A

23. D

24. B

25. A

26. C

27. D

28. D

29. B

30. D

31. A

32. C

Question 33. In the city, children play less freely than in the countryside.

Question 34. Whose are these beautiful ornaments?

Question 35. A lot of local specialities are sold at the open-air market by local people.

Question 36. The hurricane prevented me from travelling béo Sa Pa with my family.

Question 37. Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.

Question 38. I had my first experience of farm work on a trip béo the countryside.

Question 39. Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

Question 40. Some minorities in the mountains still keep their traditional way of life.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Phan Bội Châu
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Võ Nguyên Giáp
Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Võ Nguyên Giáp

2155

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Phan Bội Châu

1131

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Hồng Phong

962

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Hưng Đạo

573

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoài Đức

753

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương

983

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bá #Äá #thi #giáa #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #có #ÄÃp #Ãn #nÄm #TrÆáng #THCS #Äinh #Tiên #HoÃng

Nhằm mục đích giúp các em học sinh lớp 8 có tài liệu ôn tập rèn luyện chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới, Happy Home giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng với phần đề bài và đáp án cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS ĐINH TIÊN HOÀNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1. Yoga helps us learn ___________ béo co-ordinate breathing and movement.

A. what       

B. when      

C. why        

D. how

2. Don’t worry. It is ____________ béo travel béo that village event at night.

A. safe        

B. unsafe    

C. difficult  

D. inconvenient

3. Life in a small town is __________ than that in a big city.

A. peaceful 

B. much peaceful  

C. less peaceful     

D. much more peaceful

4. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ___________ house.

A. communication

B. community       

C. communal        

D. commune

5. The Viet people have many ___________ customs and crafts.

A. tradition 

B. traditional         

C. culture    

D. customary

6. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When     

B. Which    

C. How many       

D. How often

7. There are lots of ____________ objects displayed in Vietnam Museum of Ethnology

A. value

B. valued

C. valuable

D. valuably

8. Many ethnic minority students have béo ___________ a long way béo their schools everyday.

A. travel

B. ride

C. pass

D. get

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. He spoke __________ about the life in the countryside in Viet Nam. (optimistic)

2. All of us can realize the ____________ atmosphere in the countryside life. (peace)

3. Some of the ____________ have lived here all their lives. (village)

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. tasty

B. mall

C. stadium

D. change

2. A. exhibition

B. neighborhood

C. hot

D. humid

3. A. just

B. summer

C. much

D. ruler

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. A. simple

B. polite

C. formal

D. instant

2. A. suspicion

B. telephone

C. relation

D. direction

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

 My village is about 50 kilometers from the city center. It is a very (1)_________ place where people (2)_________ flowers and vegetables only. It is very famous of its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people (3)___________ cool. In spring, my village looks (4)____________ a carpet with plenty of colors. Tourists come béo visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time (5)___________ the roses.

1.      A. beauty

B. beautiful

C. beautify

D. beautifully

2.      A. plant

B. plants

C. grow up

D. grows up

3.      A. feel

B. feeling

C. felt

D. béo feel

4.      A. as

B. like

C. alike

D. same

5.      A. water

B. watering

C. béo water

D. watered

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. The first Brau _______________(come) béo Vietnam about a century ago.

2. The majority of people in Vietnam _______________(belong) béo the Kinh ethnic group.

3. Hoa Ban festival ____________(start) on March 17thand ____________(end) on March 19th.

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter – I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter ad eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

1. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring        

B.Leaves in autumn.

C.The wild animals and plants. 

D.The change of seasons.

2. What does the word “them” in line 2 refer béo?

A.Four season       

B.Winter and autumn

C.Countryside people     

D.Plants

3. In the countryside which season can we buy strawberries?

A.Spring     

B.Summer

C.Autumn   

D.Winter

4. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A.Because it was frozen  

B.Because it was contaminated

C.Because it was very fat

D.Because it wasn’t very fresh

5. Which of the following sentences is NOT true?

A.People in the city can grow vegetables all year round.

B.In the countryside turnips are grown in winter

C.The writer often eat frozen and tinned food now.

D.Many city people think they live better than those in the country.

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. It is 5 years since Tom and Mary got married

Tom and Mary ____________________________________________

2. The film was so boring that I fell asleep

Because _________________________________________________

3. They built a new bridge over the river

A new bridge _____________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1.      D

2.      A

3.      D

4.      C

5.      B

6.      B

7.      C

8.      A

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. optimistically

2. peaceful

3. villagers

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. B     2. A     3. D

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. B     2. B

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

1.      B

2.      A

3.      A

4.      B

5.      C

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. came

2. belong

3. starts – ends

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

1.      D

2.      A

3.      B

4.      D

5.      A

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. Tom and Mary have got married for 5 years

2. Because the film was so boring, I fell asleep

A new bridge was built over the river by them

2. Đề số 2

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. I like …………… T-shirt over there better than …………… red one.

2. Where’s …………… USB drive I lent you last week?

3. Is your uncle working in …………… old office building?

4. Her father works as …………… farmer.

5. After this tour you have …………… whole afternoon miễn phí béo explore the city.

6. He said that he wanted béo become …………… electrician.

7. Do you still live in …………… Bristol? 

8. Not only farmers but also city people have béo work hard béo earn …………… living.

9. I’m tired. I need béo sleep for …………… hour.

10. Dancing around the bonfires is one of …………… most common activities of this ethnic people.

Find one mistake in each sentence and correct it.

1.  He adores (A) béo go (B) béo the parties (C) in weekends (D) with his close friend.

2.  Flying kites (A) on the paddle field (B) with other kids is (C) very excited (D) béo him.    

3.  She can (A) swim much (B) more well (C) than anyone else (D) in my class.

4.  What (A) she is truly (B) keen in (C) is classical music not (D) modern music.

5.  Why (A) should (B) we learn (C) about the life of Vietnam’s ethnic minority people (D)?

Read the passage.

No matter (1) ………………. well you take care of your pet, sometimes it runs away or gets lost. Its collar may have broken, or it was scared and ran off. To (2) ………………. loosing your pet, you need béo take care of your house and yard first.

If you use a fence, be sure that there is no way the animal can get under or over it. Make (3) ………………. the gate is locked at all times. Second, don’t let your cat or dog run (4) ………………. the neighborhood. Keep it on a leash or in a cat (5) ………………. at all times. This is important when you take your animal béo the vet, too. Loud noises can scare it (6) ………………. . If the animal is on a leash or in a carrier, it is harder for it béo run away from you.

In case, your pet runs away, you need béo look for it as soon as you (7) ………………. it is missing. Check around your house first. You have béo check everywhere. Make sure béo listen, too. Your cat could be stuck and the only way you will find it is béo hear it (8) ………………. . Alternatively, you should go béo the place where your pet was lost and talk béo everyone. Describe it béo them and give your phone number.

Choose the most suitable word béo fill in the blank.

1. A. how                   B. what                 

C. why                     D. when

2. A. keep                   B. prevent             

C. avoid                    D. stop

3. A. certain               B. sure                   

C. unsure                 D. uncertain

4. A. along                 B. down                

C. around              D. about

5. A. keeper                B. container          

C. carrier                  D. box

6. A. easily                 B. easy                  

C. difficult               D. difficultly

7. A. find                    B. see                    

C. realize                 D. look

8. A. shouting            B. talking              

C. whispering         D. crying

Choose the odd one out.

1.  A. horror                B. romantic           

C. serial                 D. novel

2.  A. scuba-diving     B. ice-skating       

C. swimming          D. wind-surfing

3.  A. the Ede              B. the Kinh           

C. the H’Mong      D. the Tay

4.  A. populous           B. modern             

C. peaceful      D. industrialized

5.  A. love                   B. fancy                

C. adore      D. dislike

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. He likes being indoors. He spends most of his miễn phí time playing c………………. g……………..

2. My grandparents want béo move béo the countryside béo live because it is not n……………….

3. The children are looking forward béo helping their aunts at the h………………. t……………….

4. Vi and Giạm folk songs of NgheTinh was r………………. by UNESCO in 2014.

5. Sapa is very famous for its special market. It is l………………. m……………….       

WRITING  

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny/ like/ play/ drum/ room/ whereas/ Kenny/ enjoy/ gym/ fitness center/ weekends.

2. Drive/ city/ be/ much/ stressful/ drive/ countryside.      

3. People/ countryside/ seem/ have béo/ work/ hard/ people/ city.  

4. Clothing/ the Muong women/ diversified/ that/ men

5.  Muong/ be/ fourth/ largest/ ethnic minority group/ Vietnam/ Viet/ Tay/ Thai.         

ĐÁP ÁN

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. the – the        2. the            3. an

4. a                    5. the            6. an

7. Ø                   8. a               9. an

10. the

Find one mistake in each sentence and correct it.

1. B (going)                2. D (exciting) 

3. C (better)                 4. C (on)

5. (peoples)

Read the passage.

1. A         2. C    3. B    4. C    5. C

6. A         7. C    8. D

Choose the odd one out.

1 – D; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – D;

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. computer games      2. noisy

3. harvest time            4. recognized

5. love market

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny likes playing the drum in his room whereas Kenny enjoys doing gym in the fitness center at weekends.

2. Driving in a city is much more stressful than driving in the countryside.

3. People in the countryside seem béo have béo work harder than people in cities.

4. The clothing of the Muong women is more diversified than that of men.

5. The Muong is the fourth largest ethnic minority group in Vietnam after the Viet, the Tay and the Thai.

3. Đề số 3

I. Choose the best answer

1. Lan ______________ a bad cold yesterday.

A. have    B. has

C. had     D. having.

2. I am not tall enough ______________ that shelf.

A. béo reach     B. reach

C. reaching     D. reached

3. Nam watered the plants ______________.

A. myself     B. himself

C. herself     D. ourselves

4. I will visit my grandmother ______________ she’s sick.

A. so     B. although

C. but     D. because

5. This person is short and thin. She has ______________ hair.

A. long black     B. black long

C. black short    D. long short

6. The earth ______________ around the sun.

A. go     B. béo go

C. goes     D. going

II. Read the passage and answer the questions

Hello! I am Lan. I am in class 8A and I live in Ha Noi. I have five periods a day and I go béo school six days a week. Each period lasts for forty- five minutes. I work hard at school and at home, but I think my parents work harder than me. I spend more than twelve hours of homework every week. Each year, I have a long summer vacation, it is a longest vacation in a year. I stay with my family or visit my relatives during the summer vacation.

1/ Where does Lan live?

………………………………………………………………………

2/ How many days a week does Lan go béo school?

…………………………………………………………………………

3/ How many hours of homework does she spend every week?

…………………………………………………………………………

4/ Does she have a picnic during the summer vacation?

………………………………………………………………………………

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. chemistry    B. children     C. teacher     D. change

2. A. rural             B. drug         C. struggle     D. much

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Mai said béo Susan “I’ll go on a business trip next month.”

Mai told Susan _____________________________________________

2. My mother said béo me “You should practice English every day”

My mother advised me _______________________________________

Đáp án

I. Choose the best answer

1. C

2. A

3. B

4. D

5. A

6. C

II. Read the passage and answer the questions

1/ She lives in Ha Noi.

2/ She goes béo school six days a week.

3/ She spends more than twelve hours of homework every week.

4/ No, she doesn’t.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /k/, các đáp án khác phát âm là /tʃ/)

2. (Đáp án A phát âm là /ʊə/, các đáp án khác phát âm là /ʌ/)

IV. Rearrange the word béo make meaningful sentences

1. Mai told Susan that she would go on a business trip the following month.

2. My mother advised me béo practice English every day.

4. Đề số 4

I. Choose the best answer

1. I’d like béo go on holiday but I haven’t __________________ yet.

A. got enough money

B. got money enough

C. béo get enough money

D. béo get money enough

2. There is a sink ___________ the right side of the room.

A. at     B. in

C. on     D. into

3. The children aren’t old enough béo look after ___________.

A. themselves    B. ourselves

C. herself    D. for themselves

4. Lan can’t go béo the movies because she has ___________ her chores

A. béo make     B. make

C. béo do    D. do

5. There ___________ some sugar in the jar.

A. are     B. is

C. am     D. was

6. Children ___________ drink coffee.

A. oughtn’t béo

B. ought not béo

C. does not ought béo

D. ought béo not

II. Read the passage and answer the questions

This is my close friend, Marry. She is fourteen years old. She lives at 25 Washington street with her parents and her brother, Henry. She is tall and rather fat with long curly dark hair. Marry is sociable, generous and kind. Mai has a lovely smile. She is very sporty. She spends most of her miễn phí time playing sports. She is a volleyball star of our school. I love playing volleyball with her.

1. How old is Marry?

______________________________________________________

2. Who does she live with?

______________________________________________________

3. What does she look like?

______________________________________________________

4. Is Mai sporty?

______________________________________________________

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. enough     B. although     C. though    D. plough

2. A. friend       B. beneath     C. empty     D. chemical

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. The dress was short. She couldn’t wear it.

Her dress wasn’t long ________________________________________

2. I started studying English 5 years ago.

I have studied _______________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer

1. A

2. C

3. A

4. C

5. B

6. B

II. Read the passage and answer the questions

1. She is fourteen years old.

2. She lives with her parents and her brother.

3. She is tall and rather fat with long curly dark hair.

4. Yes, she is.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /f/, các đáp án khác là âm câm)

2. (Đáp án B phát âm là /i/, các đáp án khác phát âm là /e/)

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Her dress wasn’t long enough for her béo wear.

2. I have studied English for 5 years.

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 1 : He did the test ……………………than I did.

A.as bad as

B. more worse

C. worse

D. badder

Question 2 :Please turn of ……………lights when you leave ………………room.

A. the/the

B. a/the

C. a/a

D. the/a

Question 3 :……………..does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A. Where

B. When

C. How

D. What

Question 4 : During the festival, they fly many…………….kites in different shapes and sizes.

A. colour

B. colourful

C. colourless

D. colouring

Question 5 : We will go swimming today…………it is very nóng.

A. so

B. so that

C. because

D. although

Question 6 :So many people nowadays are…………..béo computers and mobile phones. They use them a lot.

A. bored with

B. addicted béo

C. worried about

D. afraid of

Question 7 :Mary’d like béo find ………..more…………the culture of the Ede people in Viet Nam.

A. out/on

B. in/about

C. into/of

D. out/about

Question 8 :It is interesting ……………badminton after school.

A. play

B. béo playing

C. played

D.béo play

Question 9 : Using the computer as your hobby can be……………..béo both your health and your social life.

A. harm

B. béo harm

C. harmful

D. harmless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the most suitable response béo complete each of the following exchanges.

Question 10 :“ – It isn’t a long way from Britain, isn’t it?” – “Yes, but it isn’t as ……………as HongKong.”

A. far

B. farther

C. farthest

D. further

Question 11 :“…………….pass me the newspaper?” – “ Sure. Here you are.”

A. Would you mind

B. Could you please

C. May you

D. Why don’t you

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 12 : A. question       B. mention       C. action       D. education

Question 13 : A. laughed       B. washed       C. danced       D. played

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 14 :

A. nomadic

B. colourful

C. generous

D. countryside

Question 15 :

A. opportunity

B. facility

C. inconvenient

D. optimistic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 16 : This house (A) is more spacious (B) as that white house (C) I bought in Ho Chi Minh City (D) last year.

Question 17 : Do you mind (A) béo speak béo John (B) béo ask him (C) béo help (D) us.

Question 18 : (A) In today’s (B) world, teenagers rely (C) in technology more than (D) in the past.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 :Mai  making crafts, especially bracelets.

A. adores

B. hates

C. detests

D. dislikes

Question 20 :Gardening and hunting still play an  role in the economy of the Laha.

A. convenient

B. significant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 :The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their  folk literature.

A. beautiful

B. richness

C. rich

D. simple

Question 22 :Ethnic peoples in the mountains have a  way of farming.

A. simple

B. complex

C. important

D. easy

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When you game trực tuyến, be careful when you make friends” with strangers. What should you do? Firstly, remember that it is (23)……………béo lie trực tuyến and some of these “trực tuyến friends” maybe adults (24)……………..want béo harm you. Secondly, never give your personal information such as your full name or your hometown. Thirdly, only play trực tuyến games when you have (25)………..antivirus software. In addition, tell your parents what games you are playing and what you love (26)………….them. In short, just like in the real world, you need béo be careful when (27)……………with strangers.

Question 23 :

A. simple

B. difficult

C. happy

D. easy

Question 24 :

A. what

B. who

C. whom

D. whose

Question 25 :

A. updated

B. update

C. updating

D. updates

Question 26 :

A. in

B. béo

C. about

D. with

Question 27 :

A. béo play

B. played

C. play

D. playing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions.

The Lo Lo ethnic group can be divided into Flower Lo Lo and Black Lo Lo. Living in in Lung Cu since ancient time, the Lo Lo people have made many efforts in making homeland suitable for farming. The Lo Lo folklore culture is very rich and unique, demonstrated with dances, songs, legends. The Lo Lo calendar divides a year into 11 months, each corresponding béo an animal name. Decorating on their turbans, shirts, skirts and trousers are particularly colourful.

The ancient bronze drums are very important. The head of each family entitled béo keep the drums which are used only during funerals or festival béo maintain rhythms for dances. The Lo Lo people are among the few ethnic groups in Vietnam who still use bronze drums, a traditional musical instrument closely associated with a legend about the Flood.

Question 28 :How many groups can the Lo Lo ethnic group be divided?

A. three

B. four

C. five

D. two

Question 29 :Where do they live since ancient time?

A. Black

B. Lung Cu

C. Flower

D. Vietnam

Question 30 :The Lo Lo Folklore……………..is very rich and unique, demonstrated with dances, songs and legends.

A. custom

B. festival

C. song

D. culture

Question 31 :How many months are there in a year in Lo Lo calendar?

A. eleven

B. twelve

C. ten

D. eight

Question 32 :When are the bronze drums used?

A. funerals

B. festivals

C. A and B are correct

D. A and B are incorrect

II. WRITING: (2 points)

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

Question 33 :In the countryside, children play more freely than in the city.

⇒ In the city children………………………………………………………….

Question 34 : Who do these beautiful ornaments belong béo?

⇒ Whose………………………………………………………….

Question 35 :Local people sell a lot of local specialities at the open-air market.

⇒ A lot of local specialities………………………………………………………………..

Question 36 : I couldn’t travel béo Sa Pa with my family because of the hurricane.

⇒ The hurricane prevented………………………………………………………………..

Rearrange the words béo make complete sentences

Question 37 :: teenagers /on /Nowadays / more / past / rely / the / than / technology / in.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 38 :first / farm work / trip / countryside / I / had / experience / my / of / on/ the / a / béo.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 39 :all / a computer / problems / sitting / in front of / health / day / cause / can.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 40 :minorities / still / traditional / some / life / in / ways / mountains / their / the / keep /of

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. C

2. A

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. D

9. C

10. B

11. A

12. A

13. D

14. A

15. B

16. B

17. A

18. C

19. B

20. A

21. C

22. A

23. D

24. B

25. A

26. C

27. D

28. D

29. B

30. D

31. A

32. C

Question 33. In the city, children play less freely than in the countryside.

Question 34. Whose are these beautiful ornaments?

Question 35. A lot of local specialities are sold at the open-air market by local people.

Question 36. The hurricane prevented me from travelling béo Sa Pa with my family.

Question 37. Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.

Question 38. I had my first experience of farm work on a trip béo the countryside.

Question 39. Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

Question 40. Some minorities in the mountains still keep their traditional way of life.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Phan Bội Châu
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Võ Nguyên Giáp

Chúc các em học tập tốt!

.

Xem thêm thông tin Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoà ng

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng

Nhằm mục đích giúp các em học sinh lớp 8 có tài liệu ôn tập rèn luyện chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới, Happy Home giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng với phần đề bài và đáp án cụ thể. Hi vọng tài liệu sẽ giúp ích cho các em.
BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 8 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS ĐINH TIÊN HOÀNG

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1. Yoga helps us learn ___________ béo co-ordinate breathing and movement.

A. what       

B. when      

C. why        

D. how

2. Don’t worry. It is ____________ béo travel béo that village event at night.

A. safe        

B. unsafe    

C. difficult  

D. inconvenient

3. Life in a small town is __________ than that in a big city.

A. peaceful 

B. much peaceful  

C. less peaceful     

D. much more peaceful

4. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ___________ house.

A. communication

B. community       

C. communal        

D. commune

5. The Viet people have many ___________ customs and crafts.

A. tradition 

B. traditional         

C. culture    

D. customary

6. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When     

B. Which    

C. How many       

D. How often

7. There are lots of ____________ objects displayed in Vietnam Museum of Ethnology

A. value

B. valued

C. valuable

D. valuably

8. Many ethnic minority students have béo ___________ a long way béo their schools everyday.

A. travel

B. ride

C. pass

D. get

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. He spoke __________ about the life in the countryside in Viet Nam. (optimistic)

2. All of us can realize the ____________ atmosphere in the countryside life. (peace)

3. Some of the ____________ have lived here all their lives. (village)

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. tasty

B. mall

C. stadium

D. change

2. A. exhibition

B. neighborhood

C. nóng

D. humid

3. A. just

B. summer

C. much

D. ruler

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. A. simple

B. polite

C. formal

D. instant

2. A. suspicion

B. telephone

C. relation

D. direction

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

 My village is about 50 kilometers from the city center. It is a very (1)_________ place where people (2)_________ flowers and vegetables only. It is very famous of its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people (3)___________ cool. In spring, my village looks (4)____________ a carpet with plenty of colors. Tourists come béo visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time (5)___________ the roses.

1.      A. beauty

B. beautiful

C. beautify

D. beautifully

2.      A. plant

B. plants

C. grow up

D. grows up

3.      A. feel

B. feeling

C. felt

D. béo feel

4.      A. as

B. like

C. alike

D. same

5.      A. water

B. watering

C. béo water

D. watered

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. The first Brau _______________(come) béo Vietnam about a century ago.

2. The majority of people in Vietnam _______________(belong) béo the Kinh ethnic group.

3. Hoa Ban festival ____________(start) on March 17thand ____________(end) on March 19th.

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter – I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter ad eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

1. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring        

B.Leaves in autumn.

C.The wild animals and plants. 

D.The change of seasons.

2. What does the word “them” in line 2 refer béo?

A.Four season       

B.Winter and autumn

C.Countryside people     

D.Plants

3. In the countryside which season can we buy strawberries?

A.Spring     

B.Summer

C.Autumn   

D.Winter

4. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A.Because it was frozen  

B.Because it was contaminated

C.Because it was very fat

D.Because it wasn’t very fresh

5. Which of the following sentences is NOT true?

A.People in the city can grow vegetables all year round.

B.In the countryside turnips are grown in winter

C.The writer often eat frozen and tinned food now.

D.Many city people think they live better than those in the country.

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. It is 5 years since Tom and Mary got married

Tom and Mary ____________________________________________

2. The film was so boring that I fell asleep

Because _________________________________________________

3. They built a new bridge over the river

A new bridge _____________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the best answer A, B, C or D

1.      D

2.      A

3.      D

4.      C

5.      B

6.      B

7.      C

8.      A

Exercise 2: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. optimistically

2. peaceful

3. villagers

Exercise 3: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. B     2. A     3. D

Exercise 4: Choose the word which has a different stress from the other words

1. B     2. B

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

1.      B

2.      A

3.      A

4.      B

5.      C

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. came

2. belong

3. starts – ends

Exercise 7: Choose the vật phẩm among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

1.      D

2.      A

3.      B

4.      D

5.      A

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. Tom and Mary have got married for 5 years

2. Because the film was so boring, I fell asleep

A new bridge was built over the river by them

2. Đề số 2

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. I like …………… T-shirt over there better than …………… red one.

2. Where’s …………… USB drive I lent you last week?

3. Is your uncle working in …………… old office building?

4. Her father works as …………… farmer.

5. After this tour you have …………… whole afternoon miễn phí béo explore the city.

6. He said that he wanted béo become …………… electrician.

7. Do you still live in …………… Bristol? 

8. Not only farmers but also city people have béo work hard béo earn …………… living.

9. I’m tired. I need béo sleep for …………… hour.

10. Dancing around the bonfires is one of …………… most common activities of this ethnic people.

Find one mistake in each sentence and correct it.

1.  He adores (A) béo go (B) béo the parties (C) in weekends (D) with his close friend.

2.  Flying kites (A) on the paddle field (B) with other kids is (C) very excited (D) béo him.    

3.  She can (A) swim much (B) more well (C) than anyone else (D) in my class.

4.  What (A) she is truly (B) keen in (C) is classical music not (D) modern music.

5.  Why (A) should (B) we learn (C) about the life of Vietnam’s ethnic minority people (D)?

Read the passage.

No matter (1) ………………. well you take care of your pet, sometimes it runs away or gets lost. Its collar may have broken, or it was scared and ran off. To (2) ………………. loosing your pet, you need béo take care of your house and yard first.

If you use a fence, be sure that there is no way the animal can get under or over it. Make (3) ………………. the gate is locked at all times. Second, don’t let your cat or dog run (4) ………………. the neighborhood. Keep it on a leash or in a cat (5) ………………. at all times. This is important when you take your animal béo the vet, too. Loud noises can scare it (6) ………………. . If the animal is on a leash or in a carrier, it is harder for it béo run away from you.

In case, your pet runs away, you need béo look for it as soon as you (7) ………………. it is missing. Check around your house first. You have béo check everywhere. Make sure béo listen, too. Your cat could be stuck and the only way you will find it is béo hear it (8) ………………. . Alternatively, you should go béo the place where your pet was lost and talk béo everyone. Describe it béo them and give your phone number.

Choose the most suitable word béo fill in the blank.

1. A. how                   B. what                 

C. why                     D. when

2. A. keep                   B. prevent             

C. avoid                    D. stop

3. A. certain               B. sure                   

C. unsure                 D. uncertain

4. A. along                 B. down                

C. around              D. about

5. A. keeper                B. container          

C. carrier                  D. box

6. A. easily                 B. easy                  

C. difficult               D. difficultly

7. A. find                    B. see                    

C. realize                 D. look

8. A. shouting            B. talking              

C. whispering         D. crying

Choose the odd one out.

1.  A. horror                B. romantic           

C. serial                 D. novel

2.  A. scuba-diving     B. ice-skating       

C. swimming          D. wind-surfing

3.  A. the Ede              B. the Kinh           

C. the H’Mong      D. the Tay

4.  A. populous           B. modern             

C. peaceful      D. industrialized

5.  A. love                   B. fancy                

C. adore      D. dislike

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. He likes being indoors. He spends most of his miễn phí time playing c………………. g……………..

2. My grandparents want béo move béo the countryside béo live because it is not n……………….

3. The children are looking forward béo helping their aunts at the h………………. t……………….

4. Vi and Giạm folk songs of NgheTinh was r………………. by UNESCO in 2014.

5. Sapa is very famous for its special market. It is l………………. m……………….       

WRITING  

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny/ like/ play/ drum/ room/ whereas/ Kenny/ enjoy/ gym/ fitness center/ weekends.

2. Drive/ city/ be/ much/ stressful/ drive/ countryside.      

3. People/ countryside/ seem/ have béo/ work/ hard/ people/ city.  

4. Clothing/ the Muong women/ diversified/ that/ men

5.  Muong/ be/ fourth/ largest/ ethnic minority group/ Vietnam/ Viet/ Tay/ Thai.         

ĐÁP ÁN

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. the – the        2. the            3. an

4. a                    5. the            6. an

7. Ø                   8. a               9. an

10. the

Find one mistake in each sentence and correct it.

1. B (going)                2. D (exciting) 

3. C (better)                 4. C (on)

5. (peoples)

Read the passage.

1. A         2. C    3. B    4. C    5. C

6. A         7. C    8. D

Choose the odd one out.

1 – D; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – D;

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. computer games      2. noisy

3. harvest time            4. recognized

5. love market

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny likes playing the drum in his room whereas Kenny enjoys doing gym in the fitness center at weekends.

2. Driving in a city is much more stressful than driving in the countryside.

3. People in the countryside seem béo have béo work harder than people in cities.

4. The clothing of the Muong women is more diversified than that of men.

5. The Muong is the fourth largest ethnic minority group in Vietnam after the Viet, the Tay and the Thai.

3. Đề số 3

I. Choose the best answer

1. Lan ______________ a bad cold yesterday.

A. have    B. has

C. had     D. having.

2. I am not tall enough ______________ that shelf.

A. béo reach     B. reach

C. reaching     D. reached

3. Nam watered the plants ______________.

A. myself     B. himself

C. herself     D. ourselves

4. I will visit my grandmother ______________ she’s sick.

A. so     B. although

C. but     D. because

5. This person is short and thin. She has ______________ hair.

A. long black     B. black long

C. black short    D. long short

6. The earth ______________ around the sun.

A. go     B. béo go

C. goes     D. going

II. Read the passage and answer the questions

Hello! I am Lan. I am in class 8A and I live in Ha Noi. I have five periods a day and I go béo school six days a week. Each period lasts for forty- five minutes. I work hard at school and at home, but I think my parents work harder than me. I spend more than twelve hours of homework every week. Each year, I have a long summer vacation, it is a longest vacation in a year. I stay with my family or visit my relatives during the summer vacation.

1/ Where does Lan live?

………………………………………………………………………

2/ How many days a week does Lan go béo school?

…………………………………………………………………………

3/ How many hours of homework does she spend every week?

…………………………………………………………………………

4/ Does she have a picnic during the summer vacation?

………………………………………………………………………………

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. chemistry    B. children     C. teacher     D. change

2. A. rural             B. drug         C. struggle     D. much

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Mai said béo Susan “I’ll go on a business trip next month.”

Mai told Susan _____________________________________________

2. My mother said béo me “You should practice English every day”

My mother advised me _______________________________________

Đáp án

I. Choose the best answer

1. C

2. A

3. B

4. D

5. A

6. C

II. Read the passage and answer the questions

1/ She lives in Ha Noi.

2/ She goes béo school six days a week.

3/ She spends more than twelve hours of homework every week.

4/ No, she doesn’t.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /k/, các đáp án khác phát âm là /tʃ/)

2. (Đáp án A phát âm là /ʊə/, các đáp án khác phát âm là /ʌ/)

IV. Rearrange the word béo make meaningful sentences

1. Mai told Susan that she would go on a business trip the following month.

2. My mother advised me béo practice English every day.

4. Đề số 4

I. Choose the best answer

1. I’d like béo go on holiday but I haven’t __________________ yet.

A. got enough money

B. got money enough

C. béo get enough money

D. béo get money enough

2. There is a sink ___________ the right side of the room.

A. at     B. in

C. on     D. into

3. The children aren’t old enough béo look after ___________.

A. themselves    B. ourselves

C. herself    D. for themselves

4. Lan can’t go béo the movies because she has ___________ her chores

A. béo make     B. make

C. béo do    D. do

5. There ___________ some sugar in the jar.

A. are     B. is

C. am     D. was

6. Children ___________ drink coffee.

A. oughtn’t béo

B. ought not béo

C. does not ought béo

D. ought béo not

II. Read the passage and answer the questions

This is my close friend, Marry. She is fourteen years old. She lives at 25 Washington street with her parents and her brother, Henry. She is tall and rather fat with long curly dark hair. Marry is sociable, generous and kind. Mai has a lovely smile. She is very sporty. She spends most of her miễn phí time playing sports. She is a volleyball star of our school. I love playing volleyball with her.

1. How old is Marry?

______________________________________________________

2. Who does she live with?

______________________________________________________

3. What does she look like?

______________________________________________________

4. Is Mai sporty?

______________________________________________________

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. enough     B. although     C. though    D. plough

2. A. friend       B. beneath     C. empty     D. chemical

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. The dress was short. She couldn’t wear it.

Her dress wasn’t long ________________________________________

2. I started studying English 5 years ago.

I have studied _______________________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer

1. A

2. C

3. A

4. C

5. B

6. B

II. Read the passage and answer the questions

1. She is fourteen years old.

2. She lives with her parents and her brother.

3. She is tall and rather fat with long curly dark hair.

4. Yes, she is.

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. (Đáp án A phát âm là /f/, các đáp án khác là âm câm)

2. (Đáp án B phát âm là /i/, các đáp án khác phát âm là /e/)

IV. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Her dress wasn’t long enough for her béo wear.

2. I have studied English for 5 years.

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the following questions.

Question 1 : He did the test ……………………than I did.

A.as bad as

B. more worse

C. worse

D. badder

Question 2 :Please turn of ……………lights when you leave ………………room.

A. the/the

B. a/the

C. a/a

D. the/a

Question 3 :……………..does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A. Where

B. When

C. How

D. What

Question 4 : During the festival, they fly many…………….kites in different shapes and sizes.

A. colour

B. colourful

C. colourless

D. colouring

Question 5 : We will go swimming today…………it is very nóng.

A. so

B. so that

C. because

D. although

Question 6 :So many people nowadays are…………..béo computers and mobile phones. They use them a lot.

A. bored with

B. addicted béo

C. worried about

D. afraid of

Question 7 :Mary’d like béo find ………..more…………the culture of the Ede people in Viet Nam.

A. out/on

B. in/about

C. into/of

D. out/about

Question 8 :It is interesting ……………badminton after school.

A. play

B. béo playing

C. played

D.béo play

Question 9 : Using the computer as your hobby can be……………..béo both your health and your social life.

A. harm

B. béo harm

C. harmful

D. harmless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the most suitable response béo complete each of the following exchanges.

Question 10 :“ – It isn’t a long way from Britain, isn’t it?” – “Yes, but it isn’t as ……………as HongKong.”

A. far

B. farther

C. farthest

D. further

Question 11 :“…………….pass me the newspaper?” – “ Sure. Here you are.”

A. Would you mind

B. Could you please

C. May you

D. Why don’t you

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 12 : A. question       B. mention       C. action       D. education

Question 13 : A. laughed       B. washed       C. danced       D. played

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 14 :

A. nomadic

B. colourful

C. generous

D. countryside

Question 15 :

A. opportunity

B. facility

C. inconvenient

D. optimistic

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 16 : This house (A) is more spacious (B) as that white house (C) I bought in Ho Chi Minh City (D) last year.

Question 17 : Do you mind (A) béo speak béo John (B) béo ask him (C) béo help (D) us.

Question 18 : (A) In today’s (B) world, teenagers rely (C) in technology more than (D) in the past.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) CLOSEST in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 :Mai enjoys making crafts, especially bracelets.

A. adores

B. hates

C. detests

D. dislikes

Question 20 :Gardening and hunting still play an important role in the economy of the Laha.

A. convenient

B. significant

C. complicated

D. developed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet béo indicate the word(s) OPPOSITE in meaning béo the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 :The Muong in Hoa Binh and Thanh Hoa are well-known for their poor folk literature.

A. beautiful

B. richness

C. rich

D. simple

Question 22 :Ethnic peoples in the mountains have a complicated way of farming.

A. simple

B. complex

C. important

D. easy

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

When you game trực tuyến, be careful when you make friends” with strangers. What should you do? Firstly, remember that it is (23)……………béo lie trực tuyến and some of these “trực tuyến friends” maybe adults (24)……………..want béo harm you. Secondly, never give your personal information such as your full name or your hometown. Thirdly, only play trực tuyến games when you have (25)………..antivirus software. In addition, tell your parents what games you are playing and what you love (26)………….them. In short, just like in the real world, you need béo be careful when (27)……………with strangers.

Question 23 :

A. simple

B. difficult

C. happy

D. easy

Question 24 :

A. what

B. who

C. whom

D. whose

Question 25 :

A. updated

B. update

C. updating

D. updates

Question 26 :

A. in

B. béo

C. about

D. with

Question 27 :

A. béo play

B. played

C. play

D. playing

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet béo indicate the correct answer béo each of the questions.

The Lo Lo ethnic group can be divided into Flower Lo Lo and Black Lo Lo. Living in in Lung Cu since ancient time, the Lo Lo people have made many efforts in making homeland suitable for farming. The Lo Lo folklore culture is very rich and unique, demonstrated with dances, songs, legends. The Lo Lo calendar divides a year into 11 months, each corresponding béo an animal name. Decorating on their turbans, shirts, skirts and trousers are particularly colourful.

The ancient bronze drums are very important. The head of each family entitled béo keep the drums which are used only during funerals or festival béo maintain rhythms for dances. The Lo Lo people are among the few ethnic groups in Vietnam who still use bronze drums, a traditional musical instrument closely associated with a legend about the Flood.

Question 28 :How many groups can the Lo Lo ethnic group be divided?

A. three

B. four

C. five

D. two

Question 29 :Where do they live since ancient time?

A. Black

B. Lung Cu

C. Flower

D. Vietnam

Question 30 :The Lo Lo Folklore……………..is very rich and unique, demonstrated with dances, songs and legends.

A. custom

B. festival

C. song

D. culture

Question 31 :How many months are there in a year in Lo Lo calendar?

A. eleven

B. twelve

C. ten

D. eight

Question 32 :When are the bronze drums used?

A. funerals

B. festivals

C. A and B are correct

D. A and B are incorrect

II. WRITING: (2 points)

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

Question 33 :In the countryside, children play more freely than in the city.

⇒ In the city children………………………………………………………….

Question 34 : Who do these beautiful ornaments belong béo?

⇒ Whose………………………………………………………….

Question 35 :Local people sell a lot of local specialities at the open-air market.

⇒ A lot of local specialities………………………………………………………………..

Question 36 : I couldn’t travel béo Sa Pa with my family because of the hurricane.

⇒ The hurricane prevented………………………………………………………………..

Rearrange the words béo make complete sentences

Question 37 :: teenagers /on /Nowadays / more / past / rely / the / than / technology / in.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 38 :first / farm work / trip / countryside / I / had / experience / my / of / on/ the / a / béo.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 39 :all / a computer / problems / sitting / in front of / health / day / cause / can.

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Question 40 :minorities / still / traditional / some / life / in / ways / mountains / their / the / keep /of

⇒…………………………………………………………………………………………………..

Đáp án và Hướng dẫn làm bài

1. C

2. A

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. D

9. C

10. B

11. A

12. A

13. D

14. A

15. B

16. B

17. A

18. C

19. B

20. A

21. C

22. A

23. D

24. B

25. A

26. C

27. D

28. D

29. B

30. D

31. A

32. C

Question 33. In the city, children play less freely than in the countryside.

Question 34. Whose are these beautiful ornaments?

Question 35. A lot of local specialities are sold at the open-air market by local people.

Question 36. The hurricane prevented me from travelling béo Sa Pa with my family.

Question 37. Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.

Question 38. I had my first experience of farm work on a trip béo the countryside.

Question 39. Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

Question 40. Some minorities in the mountains still keep their traditional way of life.

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đinh Tiên Hoàng. Äá»ƒ xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net Ä‘ể tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh Ã´n tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Phan Bội Châu
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Võ Nguyên Giáp
Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Võ Nguyên Giáp

2155

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Phan Bội Châu

1131

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Lê Hồng Phong

962

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Hưng Đạo

573

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoài Đức

753

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 8 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Chương Dương

983

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bá #Äá #thi #giáa #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #có #ÄÃp #Ãn #nÄm #TrÆáng #THCS #Äinh #Tiên #HoÃng

#Bá #Äá #thi #giáa #HK1 #mÃn #Tiáºng #Anh #có #ÄÃp #Ãn #nÄm #TrÆáng #THCS #Äinh #Tiên #HoÃng

Happy Home

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button